nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen4 mei 2017

Inleiding

De vakantie ligt net achter ons en vrijdag zijn wij alweer vrij. Op deze bevrijdingsdag zijn tegenwoordig niet alle scholen meer gesloten, maar het merendeel houdt deze dag gelukkig in ere. De laatste negen weken van dit schooljaar zijn ingegaan. Het lijkt nog zo lang, maar voordat je het weet zit het jaar erop. Er staan veel leuke activiteiten te wachten, maar er zal ook nog gewerkt moeten worden. Dus met z'n allen de schouders eronder en succes met de eindsprint.

Welkom

In groep 1 verwelkomen wij Mike Konijnenberg en Sophie van Dijken. Wij wensen deze vierjarigen een plezierige en leerzame tijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Jeugdverpleegkundige CJG

Namens het CJG te Apeldoorn is Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige voor Oosterhuizen.
Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn op haar inloopspreekuur altijd van harte welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen en twijfels over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid.
Het komende spreekuur is: woensdag 10 mei van 11.30 tot 12.45 uur op school.
Mailadres: n.deleer@cjgapeldoorn.nl
Telefoon:  055-5801642
Site:          www.cjgapeldoorn.nl

Audit Gezonde School

Zoals u weet zijn wij al jaren in het bezit van het vignet 'Gezonde School'. Naast de themacertificaten 'Sport en bewegen' en 'Relaties en seksualiteit' zijn wij ook al enige tijd in het bezit van het certificaat 'Milieu'. Dit houdt in dat onze school een duurzame, groene en frisse leeromgeving belangrijk vindt. Daarmee hopen we te bereiken dat kinderen tot betere leerprestaties komen, minder gezondheidsklachten hebben en daardoor ook minder ziekteverzuim. Een paar voorbeelden hiervan zijn ons ventilatiesysteem dat zorgt voor een goed binnenklimaat en het hitteprotocol bij extreme weersomstandigheden. Op vrijdagmiddag 19 mei wordt onze school bezocht door een auditeur, die gaat beoordelen hoe onze school met dit thema omgaat. Wij verwachten natuurlijk een positieve uitslag.

Kunstproject Gaudi

De komende weken zijn de kinderen op school aan het werk rondom het thema 'Gaudi'.
Antoni Gaudi was een Spaanse kunstenaar, bekend om zijn mozaïeken en bijzondere, golvende, sprookjesachtige gebouwen. Veel van zijn kunstwerken zijn terug te vinden in en rond Barcelona, zoals de immens grote kerk de Sagrada Familia en het beroemde Park Guell.
Wilt u zien wat we gemaakt hebben dan bent u van harte welkom op onze expositie dinsdag 30 mei van 8.30 uur tot 9.00 uur.

Geslaagd

Jolijn de Groot uit groep 7 heeft haar typediploma ontvangen. Ze volgde de cursus typevaardigheid + Word van A-Z in de lescaravan van de typejuf in Eerbeek. Jolijn slaagde cum laude met maar liefst 220 aanslagen per minuut en een 10 voor nauwkeurigheid! Jolijn: van harte gefeliciteerd! Ook volgend jaar geeft de typejuf les in o.a. Eerbeek en Empe; er zijn verschillende cursusvarianten. Eerdaags ontvangt u de flyer, nu al kunt u voor informatie en/of inschrijven terecht op de site www.detypejuf.nl. Bij voldoende belangstelling hopen we de typejuf weer naar Oosterhuizen te kunnen halen!

Schoolmelk

Deze week was er een probleem met Campina. De levering van schoolmelk heeft niet plaatsgevonden. Maandag t/m woensdag hebben de kinderen daardoor geen melk gehad. De vakantie was wel goed doorgegeven, maar men is toch van twee vrije weken uitgegaan. Deze week is bij de ouders ook niet in rekening gebracht. Donderdag heeft men alsnog een partij gebracht ter compensatie. Onze excuses hiervoor.