nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen25 oktober 2017

Inleiding

De astervakantie ligt achter ons. Een weekje met andere dingen dan school bezig zijn is voor iedereen goed. Inmiddels zit het schoolritme er alweer aardig in. De luizencontrole is succesvol afgerond, de eerste oudergesprekken hebben plaatsgevonden, Samen Lezen is gestart en de fietsverlichting is gecontroleerd. De boswandelingen zijn ingepland dus: herfst kom maar op, wij zijn er klaar voor.

Kleuternieuwsbrief

De kleuterouders hebben reeds tweemaal een speciale 'Kleuternieuwsbrief' van Grada van Duyn ontvangen. Na afloop van een thema krijgen zij hierdoor een goed beeld van wat er zoal gedaan is in de kleutergroep. Deze brieven zijn ook voor andere belangstellenden te bekijken op onze website.

Doe-Circuit

De kinderen van groep 5 t/m 8 zijn deze week enthousiast begonnen aan het eerste Doe-Circuit van dit jaar. Groep doorbrekend hebben ze gekozen uit verschillende activiteiten op het gebied van handvaardigheid, techniek, draadfiguren maken, moestuin, fotografie en beeldbewerking. Volgende week zijn de eerste werkjes te bewonderen.

ANWB lichtbrigade

De wintertijd staat weer voor de deur. Omdat veel kinderen naar school fietsen is goede fietsverlichting noodzakelijk. Daarom deden wij maandag mee aan de ANWB lichtbrigade! Wij danken de vaders van Michelle, Rick, Brent, Nikky en Jannes. Zij hebben bij deze fietsverlichtingsactie de verlichting gecontroleerd en indien mogelijk gerepareerd. Ook andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen werden bekeken. Als u uw eigen fietsverlichting ook op orde maakt, maken we samen het fietsverkeer veilig!

Serious Request

Zoals misschien bekend, hebben de kinderen van groep 3 een echt boek gemaakt met 13 geweldige verhalen en prachtige tekeningen. De boeken gaan verkocht worden voor een goed doel, namelijk 3 FM Serious Request 2017.
Op vrijdag 3 november om 10.30 uur wordt het eerste exemplaar feestelijk overhandigd aan de burgemeester. Het is voor ons tevens de start van de actie. Vanaf 12.00 uur is er een expositie van de tekeningen met een verkoop- en signeersessie en een hapje en een drankje. Alle ouders, opa’s en oma’s, andere familie en vrienden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze feestelijkheden.
Ook een boek kopen? Dat kan op vrijdag 3 november tussen 12.00 en 13.00 uur op school en vanaf 3 november bij Boekhandel Beekbergen. Bestellen kan op www.verhalenvangroep3.nl. Een boek kost €10,- per stuk en is ook leuk als kerst-, kraam- of relatiekado. Helpt u mee om de actie een succes te maken? Volg (en deel) het initiatief van groep 3 op www.facebook.com/verhalenvangroep3.

Ouderraad

Bij de eerste bijeenkomst van de ouderraad is het financieel jaarverslag goedgekeurd. Belangstellenden kunnen het verslag bij  Dinie Bouwman inzien. De samenstelling van de ouderraad is onveranderd. Er vinden dit jaar dus geen verkiezingen plaats. Er is ook gesproken over de besteding van de Paasbrodenactie en over Sinterklaas en Kerst. Op 6 december wordt de school weer in kerstsfeer gebracht. Bij het versieren is 's morgens nog veel hulp nodig. Wij stellen het erg op prijs als u wilt helpen. Geef dit dan a.u.b. even door aan Dinie Bouwman. Alvast bedankt.

Skelter

Wij zijn blij met een aantal bruikbare karren, fietsen en een skelter die wij van o.b.s. de Steenbeek hebben gekregen. Firma Voskamp Hall uit Eerbeek heeft kosteloos twee versleten banden vervangen. Allen bedankt.