nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen1 november 2017

Inleiding

De klok is afgelopen weekend weer een uur verzet. Veel mensen hebben hier nog lang last van. Onze biologische klok laat zich niet bij iedereen voor de gek houden. Het bewijst wel hoe belangrijk structuur is. Ik hoop voor de mensen die last hebben van deze kunstmatige ingreep dat het snel beter gaat. Hieronder kunt u een stukje lezen over Samen Lezen. Wellicht is er een verband. Sterkte.
A.s. zaterdag wordt door kinderen uit groep 3 t/m 5 gevolleybald in de Mheenhal. Supporters zijn welkom om onze kanjers aan te moedigen. Iedereen veel succes gewenst.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Samen Lezen

Met alle kinderen zijn we nu een week bezig met de eerste ronde van Samen Lezen. Het doel is om het lezen een extra impuls te geven. De bel gaat voor iedereen vijf minuten eerder zodat er voldoende tijd is om de boeken te pakken en naar de aangewezen plaats te gaan. Om 8.30 uur geeft de tweede bel het startsignaal aan. Vijftien minuten met een leesmaatje intensief lezen kan veel leeskilometers opleveren, maar...dan moet iedereen wel op tijd komen. Laten we ons met z'n allen inzetten om deze vorm van lezen tot een succes te maken.

3FM Serious Request 2017

Wij komen in actie voor 3FM Serious Request! Dit jaar staat het Glazen Huis in Apeldoorn en ook wij dragen ons steentje bij. Dat doen we door verschillende acties uit te voeren: 'Verhalen van groep 3', 'Vul je eigen glazen huis' en wij houden ter afsluiting van onze actie een Kerstmarkt.

Onze actie start a.s. vrijdag 3 november. Dan wordt om 10.30 uur het eerste boekje met de 'Verhalen van groep 3' uitgereikt aan burgemeester John Berends. Vanaf 12.00 uur is er een expositie van de tekeningen met een verkoop- en signeersessie. Alle kinderen krijgen ook een mini glazen huisje (spaarpot) uitgereikt. De bedoeling is dat de kinderen deze spaarpot gaan vullen met de opbrengst van hun eigen acties. De groep die het meeste geld ophaalt, krijgt een 'sportieve' verrassing.

Op donderdagavond 21 december is iedereen van harte welkom om in en rond de school van alles te beleven. Zo kan er meegegeten worden en kan er van alles gekocht worden. Daarnaast is er ook van alles te doen. Meer informatie over het precieze programma volgt z.s.m.

Meer informatie over de acties is te vinden op de speciale actiepagina's:

Jeugdverpleegkundige CJG

Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige van het CJG nodigt u uit op haar inloopspreekuur op dinsdag 7 november van 14.00- 15.00 uur in de spreekkamer op school. Zij kan helpen bij vragen en twijfels over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding en zindelijkheid.

Schoolontbijt

Woensdag 8 november krijgen de leerlingen van groep 1 t/m 8 en de peuters in het kader van het Nationaal Schoolontbijt om 8.25 uur op school een ontbijt aangeboden. Wij verzoeken u dinsdag 7 november zelf een bordje, beker en bestek aan uw kind mee te geven. Zo houden wij meer rekening met het milieu.

Schoolfruit

Vanaf dinsdag 14 november 2017 t/m donderdag 19 april 2018, doen wij mee met het Europese Schoolfruitprogramma. Alle kinderen ontvangen dan twintig weken lang, op dinsdag, woensdag en donderdag een gratis portie groente of fruit. Vergeet u niet op maandag en vrijdag zelf fruit mee te geven?

Week van de Mediawijsheid

In de week van 17 t/m 24 november is het de Week van de Mediawijsheid. Wij schenken hier in alle groepen extra aandacht aan. Zo doet groep 7/8 mee aan mediamasters. We bespreken o.a. hoe be├»nvloeding werkt in onze wereld vol media en het veilig en goed gebruik van sociale media. Het is belangrijk dat er thuis ook over gesproken wordt. Communiceren met kinderen over wat ze doen kan veel ellende voorkomen.

Gevonden voorwerpen

In de hal van de hoofdingang staat een grijze krat, tot de rand gevuld met gevonden voorwerpen. Tot vrijdag 10 november bent u in de gelegenheid om te kijken of er iets van uw kind bij zit. Daarna gooien wij de inhoud in de kledingcontainer.

Kindercentrum.nl

De kinderen van de peuterspeelzaal zijn volop bezig geweest met Halloween. De leuke werkjes laten dit zien. En nu maar hopen dat er 's nachts nog lekker geslapen wordt!