nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen21 februari 2018

Inleiding

De directeuren van de scholen in Apeldoorn zitten met de handen in het haar. De griepgolf hakt erin. Nergens zijn meer invallers te vinden. Gelukkig hebben wij het tot nu toe intern op kunnen lossen, maar dit gaat ten koste van andere zaken. Na jarenlang bijna geen ziekteverzuim te hebben gehad, hebben wij nu ook met deze problematiek te maken. De vooruitzichten maken ons niet vrolijker. De estafettestakingen voor een lagere werkdruk en een eerlijk salaris, blijven dus ook doorgaan. Alleen zo kan ons mooie beroep weer aantrekkelijk worden voor jonge mensen. Voorlopig merken de kinderen van dit alles nog niet veel. Ze krijgen morgen hun rapport mee en groep 8 zet de laatste puntjes op de i voor het EHBO examen van donderdag 22 februari. Vrijdag vieren we de verjaardagen van het team op onze  ‘Leerkrachtendag’, waarbij het de gewoonte is dat iedereen verkleed op school komt. Na deze feestdag gaan we allen genieten van een welverdiende vakantie en zien we elkaar weer terug op maandag 5 maart.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Welkom

Bo Franken, het zusje van Brent uit groep 5, is vier jaar geworden en mag naar groep 1. Na de vakantie krijgt zij gezelschap van Lize Vellinga, het zusje van Britt uit groep 3. Wij wensen deze meisjes een plezierige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Dode hoek les 'Veilig op Weg' in groep 7/8

Met Veilig op Weg worden kinderen op een leuke en zeer belevingsgerichte manier bewust gemaakt van vrachtauto’s in het verkeer. Groep 7/8 een theorieles met een leuke film en een test. Daarna gingen ze naar buiten waar de vrachtauto klaarstond voor de praktijkles. De extra dodehoekspiegel kon goed worden bekeken.

Het succes van een bewustwordingscampagne hangt deels af van de herhaling van de boodschap. Hierin kunt u ook iets betekenen door af en toe de twee vuistregels te bespreken met uw kind(eren).

1. Ga nooit naast een vrachtauto staan maar blijf er rechts en ruim achter!
2. Houd meer dan drie meter afstand voor en achter de vrachtauto.

Voorjaarsvakantie instuif

In de voorjaarsvakantie zijn er weer volop mogelijkheden om te sporten en spelen. Op 5 verschillende locaties in Apeldoorn organiseert Sportstimulering van Accres leuke instuiven voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk hier alle data en locaties.

Schoolvolleybaltoernooi groep 7/8

Zaterdag 17 februari mochten de leerlingen van groep 5 t/m 8  weer meedoen met het schoolvolleybaltoernooi in de Mheenhal in Apeldoorn. Dit jaar deden we mee met twee teams.

Beide teams hebben ontzettend sportief en fanatiek gespeeld, maar de tegenstanders waren ook niet mals.

Het team uit groep 7/8 heeft, na spannende finalerondes, de vierde plaats zelfs weten te bemachtigen! Goed gedaan allemaal!

Heeft u affiniteit met volleybal en wilt u volgend schooljaar een aantal trainingen verzorgen en ook helpen met het begeleiden bij het toernooi? Geef uzelf dan bij één van de groepsleerkrachten op!

Leerlingenraad

Bij de laatste leerlingenraad is er o.a. gesproken over werkhouding. Wat is een goede werkhouding, wat hoort daar wel en niet bij en hoe kan die verbeterd worden. Ook is er besproken wat een leerkracht zou kunnen doen. De antwoorden waren heel duidelijk. Wij als leerkrachten gaan er ons voordeel mee doen. Laten we hopen dat het helpt.

Samen Lezen

Dinsdag 13 maart start de derde periode van Samen Lezen. Om niemand te laten wachten starten we allemaal om 8.25 uur, dus kom op tijd!