nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen11 april 2018

Voorwoord

Vandaag houden wij weer Open Dag. Het blijft leuk om belangstellenden de school ‘in bedrijf’ te laten zien. Naast (nieuwe) ouders, zien wij ook weer opa’s en oma’s die genieten van het zien van hun kleinkind. “Wat ging het er vroeger toch heel anders aan toe” is een veel gehoorde uitspraak. Gelukkig maar, denk ik dan.
Jammer dat we de nieuwste touchscreens nog niet hebben, want de vervanging is uitgesteld tot de meivakantie. Voorlopig redden we ons nog wel even met de oude digiborden. Gelukkig hoeven we niet terug te grijpen naar het schoolkrijt en het groene schoolbord. Ach, die oude tijd had toch ook wel wat. Als de levering in de meivakantie maar wel doorgaat.
Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Samen Lezen

Vrijdag 13 april eindigt de derde serie van Samen Lezen. Op dinsdag 16 mei start de volgende serie. Blijf allen wel veel lezen. Leeskilometers zijn erg belangrijk en....lezen is nog leuk ook!

Bloemlegging

Maandag 16 april is het 73 jaar geleden dat Oosterhuizen is bevrijd. Wij willen dit herdenken door deze dag, bij het bevrijdingsmonument bij Het Dorpshuis, samen met de kinderen, om 8.45 uur bloemen neer te leggen.  Wilt u voor de bloemlegging maandag aan uw kind een bloem (of takje) meegeven? Wij stellen het zeer op prijs als bij de herdenking zoveel mogelijk belangstellenden aanwezig zijn en nodigen u daarom ook van harte uit.

Nieuws van de ouderraad

De geslaagde paasbroden-actie heeft het mooie bedrag van € 1065,- opgeleverd. Onze dank hiervoor. Dit bedrag zal worden besteed aan een nieuwe geluidsinstallatie voor buiten.

Lenn is geboren

Hoera! Dilana uit groep 2 heeft op 30 maart een broertje gekregen. Hij heeft de mooie naam Lenn gekregen. Wij wensen het gezin samen heel veel geluk.

Cito eindtoets

Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april gaan de kinderen uit groep 8 de Cito eindtoets maken. Allen alvast heel veel succes gewenst.

Koningsspelen 2018

Op vrijdag 20 april doen wij weer mee aan de jaarlijkse Koningsspelen. 's Ochtends beginnen we op school met een 'Koningsontbijt'. Daarvoor vragen wij of u uw kind een bord, beker en bestek mee naar school wilt geven.
Na dit ontbijt gaan de kinderen van groep 1 t/m 7 meedoen aan de Koningsspelen tienkamp. De spellen worden begeleid door de kinderen van groep 8.
We hopen op leuke, gezellige en sportieve Koningspelen 2018! U bent uiteraard welkom om bij de Koningsspelen tienkamp te komen kijken.

Jeugdverpleegkundige CJG

Nicole de Leer, de jeugdverpleegkundige van het CJG nodigt u uit op haar inloopspreekuur op dinsdag 17 april van 14.00- 15.00 uur in de spreekkamer op school. Zij kan helpen bij vragen en twijfels over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding en zindelijkheid.

Cultuurmenu

Cultureel erfgoed is de discipline van het cultuurmenu waar de hele school op dit moment aan werkt. In dit kader gaat groep 5/6 aanstaande dinsdag naar het Loo voor het project Sprengen en Spuitkoppen. Op de website kunt u de foto's bekijken.

Einde Schoolfruit

Volgende week krijgt uw kind voor het laatst gratis eu-schoolfruit. De periode van 20 weken zit er weer op. Omdat wij wel gewoon doorgaan met ons 'fruitmoment' verzoeken wij u zelf dagelijks een portie fruit aan uw kind mee te geven. Voor volgend jaar schrijven wij ons wederom in om in aanmerking te komen voor deze actie. We hopen op een positieve bevestiging.

Verkeersexamen groep 7

Op donderdag 5 april werd in groep 7 het theoretisch verkeersexamen gemaakt. Alle leerlingen zijn hiervoor geslaagd. Voor het praktisch verkeersexamen moest er afgelopen maandag een vastgestelde route in Beekbergen gefietst worden. Voor een enkeling was het rekening houden met alle verkeersregels toch nog wel lastig. Gelukkig waren de examinatoren tevreden en hebben alle kinderen ook hier voldoende punten gehaald en is iedereen geslaagd. Chapeau!

Schoolfotograaf

Maandag 14 mei a.s. komt een fotograaf van Foto Koch op school. De foto’s worden gemaakt in het speellokaal. We beginnen om 8.30 uur met de peuters en aansluitend de groepen 1 t/m 8. Natuurlijk kunnen ook broertjes en zusjes samen op de foto. Als uw kinderen op de basisschool zitten gebeurt dat onder schooltijd. Wilt u dat ook broertjes en/of zusjes die (nog) niet op de basisschool zitten mee op de foto gaan, dan kunt u dit aangeven bij Dinie Bouwman. Dit mag per e-mail: dbouwman@leerplein055.nl. Verder hebben we nog een tip van de fotograaf: door kleurrijke kleding te dragen komt de foto beter tot zijn recht. Ook mogen de kleuters hun lievelingsknuffel meenemen.