nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen13 juni 2018

Voorwoord

Donderdag gaan de ouderen uit Oosterhuizen, Beekbergen en Lieren weer een dagje uit. De stoet rijdt eerst langs de drie scholen in de dorpen en de jongeren zwaaien de mensen uit. Het blijft een mooi gezicht en het benadrukt de betrokkenheid. Ik realiseer mij dat we dit vorig jaar ook deden. Wat vliegt de tijd. Vrijdag komt de Leerlingenraad van dit jaar ook alweer voor het laatst bij elkaar. Oorkondes worden uitgedeeld en we nemen afscheid van Arlanah en Miquel die naar het voortgezet onderwijs gaan. Ondertussen groeien de eerste plantjes in de pas aangelegde plantenbakken op het plein. Met hulp van ouders, een opa en een bijdrage van Tuincentrum Lieren, is er bij het doe-circuit hard gewerkt aan dit groene project. Terwijl de tijd voorbij vliegt hoeven we hier alleen maar water te geven en te wachten op de oogst. Geduld is een schone zaak.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Kröller Müller Museum

Donderdag 7 juni zijn de groepen 3, 4, 5 en 6 op bezoek geweest in het Kröller Müller Museum en de Beeldentuin.
Het was een groot feest van herkenning!
Ik de klas hadden we al van alles gehoord over Zwaan, de Wolkenherder, de Grote man van de Nacht, de Schreeuw, Mondriaan, Vincent van Gogh, Seurat, pointillisme nog veel meer.
Wat hebben we genoten van deze bijzondere, kunstzinnige en zonnige dag. Vaders en moeders hartelijk dank voor jullie leuke enthousiaste begeleiding!

Groepsverdeling 2018-2019

Het definitieve plaatje is nog niet rond, maar in grote lijnen ziet de groepsbezetting voor komend schooljaar er als volgt uit:

-Groep 1/2 Grada van Duyn met onderwijsassistent Chantal Bos
-Groep 3/4 Rita van Eysden met onderwijsassistent Hannie Brouwer
-Groep 5/6 Leon Timmer met assistentie van Sigrid Klaassen
-Groep 7/8 Marvin van Veldhuizen met assistentie van Sigrid Klaassen

Helaas moeten we afscheid nemen van Dorien de Haan, maar dit was aan het begin van het cursusjaar reeds bekend. We vinden het heel erg jammer deze goede leerkracht en prettige collega te moeten missen.  Als er meer te melden valt over onze formatie hoort u dat zo snel mogelijk. Heeft u nu al vragen, neem dan gerust contact op met Janny de Jongh.

Expositie schilderijen van juf Rita

In juni exposeren juf Rita en de Lierense kunstenaar Carel Velthoen hun schilderijen in de Ruitersmolen in Beekbergen. Hier is ook het schilderij te zien dat zij van juf Sigrid en Imme heeft gemaakt. Data expositie: Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni Tijd: van 13:00 tot 17:00 uur Waar: Ruitersmolen Adres: Tullekensmolenweg 47  7361 EP Beekbergen Natuurlijk zijn ook de ouders en kinderen van onze school van harte uitgenodigd!!

E‐books voor het hele gezin met de VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige  ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI‐niveau.    De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt e‐books voor het hele gezin. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play
Store en is een zomercadeautje van de Bibliotheek. U hoeft hiervoor geen lid te zijn.
Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen zowel uw kinderen als uzelf genieten van meer dan 60 e‐books.

Winactie  Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor uw kinderen, maken ze kans op een iPad mini door uit te leggen wat hun favoriete ebook uit de VakantieBieb is en waarom. Informatie over  deelname en spelvoorwaarden vindt u op www.vakantiebieb.nl

Zwemvierdaagse Loenen

Van 25 t/m 29 juni wordt de zwemvierdaagse in zwembad de Molenallee in Loenen georganiseerd. Naast zwemmen zijn er nog vele andere activiteiten te doen. Meer informatie over dit evenement staat op www.zwembadloenen.nl