Dag van het Vermiste Kind

woensdag 16 mei 2018

Jaarlijks raken er in Nederland zo’n 20.000 kinderen vermist, toch zijn er manieren om de kans op een vermissing aanzienlijk te verkleinen. Vaak begint dit bij het kind zelf.

Naar aanleiding van de Dag van het Vermiste Kind op 25 mei heeft AMBER Alert een kleurplaat ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Dit om hen te leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen een mogelijke vermissing of ontvoering.

Op de kleurplaat is de route naar en van school afgebeeld. Met hulp van onze ‘mascotte’, de Ambeer, worden kinderen aangemoedigd om de veilige route te volgen. Tijdens de tocht naar school komen ze verschillende tips tegen die hen veilig houden. Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met politie-experts op het vlak van vermiste kinderen.

De kleurplaat wordt verspreid naar alle basisscholen in Nederland. We moedigen iedereen aan om de kleurplaat op 25 mei uit te delen en te bespreken in de klas. De kleurplaat komt het best tot zijn recht op A3 formaat, maar kan ook op A4 formaat afgedrukt worden.

Delen via