Groep 3/4 bezoekt kinderboerderij ‘de Maten’

woensdag 25 mei 2016

Op woensdagochtend 25 mei is groep 3/4 op bezoek geweest bij kinderboerderij ‘de Maten’.

Eerst kregen de kinderen een stukje theorie over de soorten dieren die er op de boerderij leven. Ook werden de verschillende diersoorten besproken zoals; zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen. Hierbij mochten de kinderen een kip en een konijn van heel dichtbij bekijken en aanraken, zodat de verschillen tussen deze twee soorten heel duidelijk werden.

Na dit gedeelte mochten de kinderen aan het ‘werk’. Allerlei verschillende klussen kwamen aan bod. De dieren mochten namelijk gevoerd worden, ook moest er water worden gegeven. De geiten konden wel een borstelbeurt gebruiken, en natuurlijk moest er poep geschept worden!

Tussendoor was er gelukkig ook tijd om even lekker te spelen in de speeltuin.

Groep 3/4 heeft een heel leuke en leerzame ochtend gehad.

Delen via