Kleuters en schaduw

vrijdag 16 juni 2017

 

 

 

Maandag 12 juni stonden de kleuters en de juf klaar voor een les met en over schaduw. Dat was de eerste les want voor schaduw buiten heb je de zon nodig! Die had zich op deze dag achter de wolken verstopt.

Donderdag 15 juni hadden we meer geluk, er was volop zon! We hebben natuurlijk onze eigen schaduw bekeken. Als je beweegt dan verandert je schaduw hebben we gezien.

Daarna hebben we naar onze ballenpaal gekeken. Die had een mooie lange schaduw. Wat zou daar mee gebeuren als we later terugkomen? We hebben dus maar een streepje gezet en zijn lekker gaan spelen.

Na een uur zijn we weer teruggekomen. Wat een ontdekking dat de schaduw was veranderd! Hij was korter en hij was een stukje opgeschoven. Hoe zou dat nou toch komen? Natuurlijk doordat de aarde draait. Daar hebben we het al wel eens over gehad. Weer een streepje gezet bij de schaduw. Wat zou er nou gebeurd zijn als we weer over een uur terugkomen? Nog kleiner en verder opgeschoven bedachten de kleuters.

Ze hadden gelijk! Hij was kleiner en opgeschoven. Maar dat was niet alles. Er was iets met de schaduw…..

Er zat ‘een gat’ in de schaduw. De zon scheen precies door één van de gaten waar de ballen doorheen kunnen. Daardoor zat er in het midden ‘een gat’ in de schaduw.

Bekijk alle foto’s hier: https://www.obsoosterhuizen.nl/foto/schaduw-groep-12/

 

Delen via