Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

maandag 10 oktober 2016

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, op maandag 10 oktober, vonden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Ook onze school deed mee aan dit fantastische initiatief om zo onze leerlingen bewust te maken.

Er werd in alle groepen voorgelezen uit het boek De wereld van plastic, dat speciaal voor deze gelegenheid samengesteld is met verhalen van pabo studenten en tekeningen van basisschool leerlingen.

Wethouder Sandmann (in zijn portefieulle o.a. duurzaamheid, groen en water) kwam voorlezen in de groepen 3 t/m 6, Maaike Moulijn (Moeder van leerling uit groep 2, fractielid PvdD Apeldoorn én initiatiefnemer Dag van de Duurzaamheid) las voor in groep 7/8 en groep 1/2 kreeg meester Marvin van Veldhuizen op bezoek om voor te lezen uit dit speciaal samengestelde boek.

Als aandenken aan de Dag van Duurzaamheid kreeg de school twee knikkertegels van gerecycled plastic! Voor elke tegel is ongeveer 3 kilo weggegooid plastic gebruikt: frisdrankflesjes, doppen, boterhamzakjes en kaasverpakkingen bijvoorbeeld. Een mooi aandenken wat ons helpt herinneren aan wat voor moois je met afval kunt doen.

Delen via