nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen27 januari 2017

Voorwoord

Voorlezen is zó leuk, maar vooral ook zó belangrijk. Om dit te stimuleren doen wij graag mee aan de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot 4 februari. Zo werd er woensdag door alle leerkrachten voorgelezen in de klas van een collega. De reacties waren zeer positief. Heerlijk om te zien dat kinderen aandachtig in een verhaal kunnen duiken. Het voelt goed om tijd vrij te maken voor iets anders dan toetsen. Moeten we gewoon vaker doen!

Welkom

Vandaag is Joas Pihlajamaa 4 jaar geworden. Gefeliciteerd en een fijne leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen gewenst. Veel plezier in groep 1.

Ouderbijdrage

Helaas heeft u van de ouderraad, door een miscommunicatie, dit jaar nog geen brief voor de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage ontvangen. Excuses hiervoor. Omdat veel activiteiten zonder deze inkomsten niet gerealiseerd kunnen worden kunt u deze brief een dezer dagen alsnog verwachten. Wij hopen op uw bijdrage. Volgend schooljaar is het de bedoeling de brief eerder, in de maand september, te versturen.

Technodiscovery

De kinderen van groep 7/8 zijn vandaag naar de Technodiscovery in Apeldoorn geweest. Daar hebben zij allerlei techniekopdrachten gedaan met het thema Energie. De afgelopen weken is er in de klas ook al gewerkt aan dit thema, zo zijn er o.a. bootjes op zonne-energie gemaakt. Deze eigengemaakte bootjes konden getest worden in een grote waterbak en uiteindelijk werd er zelfs een wedstrijd gedaan wie het snelste bootje heeft gemaakt. Foto's van de Technodiscovery worden op de website geplaatst.

Schaatsen

Maandagochtend werden we verrast door Nienke, Mike en Lars Konijnenberg. Ze hadden voor alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 een uitnodiging om te komen schaatsen bij opa en oma Konijnenberg.

Het was super gezellig. Er brandden gekleurde lampjes en er was warme chocolademelk en glühwein. Je kon zelfs marshmallows roosteren bij de vuurkorven.

Alle kinderen en volwassenen hebben even kunnen genieten van de ijspret.

Ouderportaal

Zoals u misschien al weet, hebben wij op school een ouderportaal. Leerlinggegevens, Cito resultaten en verslagen van gesprekken, het is allemaal snel inzichtelijk. U kunt de gegevens van uw kind(eren), zoals adresgegevens, telefoonnummers, etcetera, zelf up to date houden.

Door het gebruik van Ouderportaal hopen wij de ouderbetrokkenheid te vergroten en u meer inzicht te geven in de gegevens van uw kind(eren). Als ouder kunt u inloggen in het ouderportaal met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Bent u deze inloggegevens kwijt? Neem dan contact op met Grada van Duijn.

Tafeltennistoernooi

Met maar liefst 4 teams, bestaande uit in totaal 8 spelers, mocht Oosterhuizen de titel 'tafeltenniskampioen van Apeldoorn', verdedigen. Er werd fanatiek gespeeld, er was plezier en er werden ook veel wedstrijden gewonnen. Helaas bleek het net niet genoeg om met een prijs huiswaarts te keren. Volgend jaar gaan we proberen de titel weer terug te halen naar Oosterhuizen. En als dat niet lukt, zal het plezier er niet minder om zijn!

Nieuws van de Peuterspeelgroep

Op de peuterspeelgroep (psg) 't Oosterhuisje, is men bezig met het thema Winter. Wat is sneeuw? Is het warm of koud? En wat gebeurt er wanneer het smelt? Zelf ervaren blijft toch het leukst.