nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen10 februari 2017

Inleiding

Na de sneeuw- en ijspret leek het er even op dat het voorjaar in zicht was. Maar nee hoor, de winter is nog niet afgelopen. Logisch, het is ook pas februari. Vrijdagmiddag had groep 7/8 geluk. Zij mochten op bezoek bij het Edison College voor een sportmiddag. Succes verzekerd! Op school worden de komende week de Cito toetsen afgerond, de laatste facultatieve oudergesprekken gehouden en zijn de leerkrachten druk bezig met het maken van de rapporten die de kinderen op donderdag 23 februari mee krijgen. Nu maar hopen dat deze ook succesvol zijn!

Telefoon

Misschien heeft u het gemerkt. Sinds wij via VOIP bellen was onze telefoonverbinding zeer slecht. Inmiddels heeft Hollander een nieuwe verbinding gelegd t.b.v. de telefonie en kan er weer 'gewoon' gebeld worden.

Leerkrachtendag

Vrijdag 24 februari is het feest! In de vorm van een leerkrachtendag worden alle verjaardagen van het team in één keer gevierd. We maken er een gezellige dag van en hopen dat iedereen zich weer leuk gaat verkleden. Als verrassing komt 's morgens juf Elise Timmer met haar baby Sam op bezoek. Hopelijk schrikt het jongetje niet van al die aandacht!

Leerlingenraad

Vanmiddag komt de leerlingenraad bijeen. Een belangrijk agendapunt zal de leerlingtevredenheidspeiling zijn. Hierover krijgt u eerdaags meer informatie. Er zal ook gesproken worden over de leerkrachtendag en een actie van de ouderraad. Hiervoor zal de voorzitter van de ouderraad aanschuiven.
Tot slot een oproep van de leerlingenraad: ouders laat de koekjes thuis! Ondanks de aandacht voor 'gezonde' voeding zien we toch nog dat er te veel koek mee wordt gegeven. Het is niet zo moeilijk, met een beetje creativiteit is een gezonder alternatief echt mogelijk.

Kindercentrum.nl

Vanaf vrijdag 17 februari a.s. zal Kindercentrum.nl ook op vrijdagmorgen haar deuren openen. De kinderen zijn van 8.30-12.00 uur welkom. Zie voor meer informatie de website.

Cultuurmenu Dans

Groep 1/2 kreeg deze week in het kader van ons cultuurmenu een erg leuke dansles 'Sprook' op school aangeboden. Jammer dat er een aantal kinderen ziek waren. A.s. maandag krijgt deze les een vervolg in schouwburg Orpheus. Daar mogen de kinderen in een 'echt' theater naar een dansvoorstelling rondom sprookjes kijken. Dit is een project van Tim Koldenhof Producties. De foto's zijn te zien op de website.

Elise Timmer

Dinsdag 14 maart eindigt het zwangerschapsverlof van Elise Timmer. Zij komt voor twee dagen weer terug bij groep 3/4. Hoe de resterende dagen ingevuld worden hoort u zodra de plaatsingscommissie van Leerplein055 groen licht heeft geven.

Sportinstuiven voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie zijn er voor de kinderen weer sportinstuiven in verschillende sporthallen in Apeldoorn. Deze sportinstuiven zijn een leuke en sportieve invulling van de vakantie. Het kost slechts € 2,50 en staat garant voor uren speelplezier. De kinderen van groep 7/8 hebben allemaal een gratis toegangskaart gekregen. Dit was een compensatie voor de schaatsmiddag die niet helemaal verliep zoals gepland. Klik hier voor meer informatie.

HR_Sportstimulering_voorjaarsvakantie-instuif-flyer-A6 2017

HR_Sportstimulering_tienerinstuif-flyer-A6 voorjaarsvakantie 2017