nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen24 februari 2017

Inleiding

De rapporten zijn meegegeven en de gezellige Leerkrachtendag is nog in volle gang. Het hele team bedankt kinderen en ouders voor dit leuke feest. Juf Elise kreeg vanmorgen eveneens een warm welkom toen zij baby Sam kwam showen. Wat een lieverd. Voor nu, allen een fijne vakantie gewenst. Rust lekker uit en tot ziens op maandag 6 maart.

Personeel

Het beëindigen van het zwangerschapsverlof van Elise Timmer heeft wat consequenties. Vanaf dinsdag 14 maart zien wij Elise op maandag en dinsdag terug als groepsleerkracht bij groep 3/4. De andere dagen zal Yvette Koers voor deze groep staan. De kleuters krijgen op vrijdagmorgen weer juf Sigrid. Op donderdag gaat zij naar groep 5/6. Juf Annemiek mag gelukkig bij de kleuters blijven, tot het einde van het schooljaar.

EHBO examen groep 8

De leerlingen van groep 8 hebben dit jaar allemaal meegedaan aan de cursus jeugd EHBO onder leiding van dhr. Wassink. Na 12 lessen mochten de kinderen tijdens het examen laten zien, wat ze allemaal geleerd hebben. En dat deden ze zeer goed! Vooral het onderdeel reanimeren werd uitzonderlijk goed gedaan. We hopen dat ze het nooit in de praktijk hoeven te brengen, maar ze weten nu wel wat ze moeten doen mocht dat nodig zijn. Iedereen van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Welkom

Na de vakantie krijgt groep 5/ 6 uitbreiding met twee kinderen. Afgelopen woensdag hebben Meike Nijenhuis (groep 6) en haar neef Vasco Lenis (groep 5) al kennis gemaakt met de klas. Vandaag nemen ze afscheid op hun oude school in Amersfoort. Wij wensen de kinderen een fijne, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Week van de techniek groep 7/8

Op woensdagochtend 15 maart gaan de kinderen van groep 7/8 naar Aventus in Apeldoorn.
Daar gaan ze een technisch werkstukje maken onder begeleiding van VMBO en Technasium leerlingen en nemen deel aan ‘Science on Tour’.
Deze laatste activiteit houdt in dat zij onder begeleiding van studenten van de Universiteit Twente diverse wetenschap en technologieproeven gaan beleven en zelf ook mogen doen.
In de pauze krijgen alle kinderen een film te zien over waar alle diverse soorten van techniek aan bod komen, maar waar we ook een doorkijk krijgen naar de techniek van de toekomst.

Als afsluiting van de Week van de Techniek is het weer mogelijk 5 verschillende technische bedrijven te bezoeken. Alle leerlingen krijgen na afloop van hun bezoek aan Aventus een gereedschapskoffertje met daarin een plattegrond en couponvel. Met deze gereedschapskoffer, couponvel en plattegrond kunnen ze op zaterdag 18 maart op pad samen met hun ouders/verzorgers, zusjes, broertjes, etc.
Ter plekke mogen ze achter de schermen kijken wat het desbetreffende bedrijf allemaal doet. Daarnaast mogen ze zelf ook de handen uit de mouwen steken en van alles zelf doen en onderzoeken. Aan het einde van het bedrijfsbezoek bij inlevering van hun coupon krijgen de leerlingen een echt stuk gereedschap mee voor in hun gereedschapskoffer.
Als de kinderen alle 5 technische bedrijven hebben bezocht kunnen ze na de Week van de Techniek met een goed gevulde gereedschapskoffer naar huis waar ze dan nog lekker “technisch” aan de slag kunnen.

Tevredenheidspeilingen

De uitslagen van de tevredenheidspeilingen van ouders (OTP), leerlingen (LTP) en personeel (PTP), afgenomen in november '16 bij alle Leerplein055 scholen, zijn bekend. O.b.s. Oosterhuizen kreeg hoge scores: OTP 8,5 (beantwoord 40) LTP  9,1 (beantwoord 31: groep 6 en 7) PTP 8,2 eigen school, 7,9 eigen baan (beantwoord 7)

In het Team, de Medezeggenschapsraad en de Leerlingenraad zijn de uitslagen bekeken en besproken. Wij mogen trots zijn op dit mooie resultaat! Het laat een continuïteit van tevredenheid, over meerdere jaren, zien. Er zijn acties uitgezet richting team (vakinhoudelijk en communicatie), IB/ directie (verdieping, differentiatie), leerlingenraad (fietsgebruik en sportveld), wijkagent (veiligheid) en de ouderraad (schoolreisjes en activiteiten). Ouders die anoniem een reactie hebben geplaatst worden uitgenodigd om met de directeur in gesprek te gaan. Kom gerust langs. Wij blijven graag onze uiterste best doen om de kwaliteit te verbeteren.

Volleybal groep 6, 7 en 8

Twee teams uit groep 6, 7 en 8 hebben meegedaan aan het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in Apeldoorn. Nadat er eerst wekenlang getraind was onder leiding van Machteld en Matthijs van BSV Beekbergen, mochten ze eindelijk hun kunsten vertonen in spannende wedstrijden tegen andere scholen. Dankzij de coaching van Matthijs en Gerda (moeder van Sem en Robin uit groep 6) werden er veel sets gewonnen. Helaas bleek het niet genoeg voor een plek in de finales. Het plezier was er in ieder geval niet minder om!