nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen27 juni 2017

Inleiding

Afgelopen weekend konden wij de klok weer een uur vooruit zetten. Voor een aantal mensen blijft dit lastig. De biologische klok laat zich niet bij iedereen zo maar verzetten. De zon is behulpzaam en doet z'n uiterste best om een bijdrage te leveren aan een goed humeur. Het is heerlijk om buiten te vertoeven. Waarom het voor kinderen nog meer gezond is, kunt u hieronder lezen.
De flessenactie van Miguel en Rafaƫl is van start gegaan. Heeft u thuis nog lege plastic flessen staan? Vergeet dan de actie voor het weeshuis niet en lever ze bij de jongens in. Alvast bedankt.

Gezonde kinderogen

Bijziendheid (myopie) rijst de pan uit in Nederland. Steeds meer kinderen worden bijziend. Gelukkig kan het risico worden verkleind. Het helpt om twee uur per dag buiten te zijn en elk half uur even te pauzeren van dichtbij kijken, zoals lezen of kijken op je mobieltje, met een minimale afstand van 30 cm . Kijk voor meer informatie op de website van het oogfonds www.gezondekinderogen.nl

KlasseLunch in groep 7/8

De kinderen van groep 7/8 hebben afgelopen donderdag genoten van de gezellige en gezonde KlasseLunch. Deze lunch hoort bij het project 'Ik eet het beter', waarbij leerlingen zich bewust worden van wat ze eten en de keuzes die ze daarin maken. Dit project past goed bij onze 'Gezonde School'.

Schoolvoetbal groep 7/8

De afgelopen weken is er bij v.v. Beekbergen hard getraind onder leiding van enkele ouders en onze oud-leerling Niek Schreijner.
Afgelopen woensdagmiddag was het dan eindelijk zover. De meiden uit groep 7/8 hebben een knappe 2e plek in de poule behaald tijdens de voorronde van het schoolvoetbaltoernooi. Of deze 2e plek voldoende is om door te gaan, horen zij aankomende woensdag, wanneer het restant van de voorronde wordt afgewerkt. De 2e plek werd behaald door een mooie overwinning en 2 gelijke spelen. Op basis van het doelsaldo werden de dames 2e. We duimen voor ze dat ze door zijn.

De jongens spelen a.s. woensdag hun wedstrijden in de voorronde. Heel veel succes allemaal!