nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen27 juni 2017

Inleiding

Mensen die niet van sport houden begrijpen er waarschijnlijk niets van. Een land in rep en roer door een spelletje met een bal. Anderen genieten en gaan uit hun dak. Wat kan sport, in dit geval voetbal, toch prachtig zijn. Wat kan het ontzettend veel teweeg brengen. Feestende mensen die hun emoties regelmatig niet onder controle hebben, zorgen voor een groot 'wij-gevoel'.

Het lijkt of een land dit zo nu en dan nodig heeft. Laten we duimen dat we aanstaande woensdag wederom trots op 'onze' sporters kunnen zijn. Als sport-actieve school zijn wij in ieder geval nu al trots op onze voetballende meisjes en jongens uit groep 5 en 6 die aan het eind van deze maand kunnen laten zien of ze in de toekomst wellicht ook op een bordes mogen staan.

 

Welkom

Luc Stuurman is vier jaar geworden en mag nu samen met zijn zus Isa naar de basisschool. Wij wensen Luc veel plezier en een leerzame tijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

 

Vrij

Vergeet u niet dat op woensdag 24 mei de kinderen uit groep 1/2 vrij zijn. Grada van Duyn geeft dan les in groep 5/6 en Annemiek van de Stoel in groep 7/8. Rita van Eysden en Marvin van Veldhuizen nemen dan de individuele Citotoetsen af van hun eigen groepen. Donderdag en vrijdag is iedereen vrij i.v.m. Hemelvaart.

 

Cito eindtoets

Eindelijk .... de uitslag is binnen. Maandag wordt de papieren versie van de Cito eindtoets meegegeven. De meeste kinderen hebben gelukkig naar verwachting gescoord. Met een enkeling zal Marvin van Veldhuizen nog een vervolggesprek voeren over het eventueel ophogen van het advies. Onze groep 8 heeft het goed gedaan. Er is met 538 boven het landelijk gemiddelde gescoord. Chapeau!

 

Oranjefeest

Vrijdag 2 juni vieren wij ons Oranjefeest. Dit jaar met het thema 'Cowboys en Indianen'. Alle kinderen mogen verkleed en geschminkt op school komen en hoeven geen eten en drinken mee te nemen. Let u erop dat we deze dag allemaal tot 14.30 uur naar school gaan en dat de groepen 1 t/m 4 donderdag 1 juni daarom vanaf 12.00 uur vrij zijn? Ook goed om te onthouden dat de kinderen die vrijdag op het feestterrein opgehaald moeten worden.
U bent van harte welkom om mee te genieten van dit feest. We zijn ook nog op zoek naar mensen die tijdens de vossenjacht een 'Vos' willen zijn, of een groepje kinderen wil begeleiden. U kunt zich per mail, per brief of gewoon mondeling opgeven bij de leerkracht.

 

Expositie Gaudi

Bent u al benieuwd naar onze expositie van Gaudi? In de groepen is men druk bezig met de voorbereiding. Tot ziens op dinsdag 30 mei van 8.30 u. tot 9.00 uur.

 

 

Schoolfotograaf

Maandag 12 juni a.s. komt een fotograaf van Foto Koch op school. De foto’s worden gemaakt in het speellokaal op school. We beginnen om 8.30 uur met de peuters en aansluitend de groepen 1 t/m 8. Natuurlijk kunnen ook broertjes en zusjes samen op de foto. Als uw kinderen op de basisschool zitten gebeurt dat onder schooltijd. Wilt u dat ook broertjes en/of zusjes die (nog) niet op de basisschool zitten mee op de foto gaan, dan kunt u dit aangeven bij Dinie Bouwman. Dit kan ook per e-mail: dbouwman@leerplein055.nl Verder hebben we nog een tip van de fotograaf: door kleurrijke kleding te dragen komt de foto beter tot zijn recht. Ook mogen de kleuters hun lievelingsknuffel meenemen.

 

 

Apenheul

Vrijdag 12 mei bezocht groep 5/6 Apenheul in het kader van het lesprogramma Apentrots. Dit programma werd aangeboden door Apenheul, Junior Lifestyle en JOGG Apeldoorn. Na een korte serie lessen op school over gezond leven, eten en drinken, kregen de kinderen de laatste les met praktijkopdrachten in de Apenheul. Zo is leren nog eens leuk!

 

Vakantie Bieb-app

Door te lezen in de zomervakantie houden kinderen hun leesniveau op peil. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (e-books). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de ebooks te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl

 

Bezoek kerk Beekbergen

De kinderen van groep 7/8 hebben afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de Hervormde Kerk in Beekbergen. Daar hebben zij een rondleiding gehad. Zo hebben zij de prachtige monumentale orgel bekeken en ook uitgeprobeerd. Ook hebben zij kennisgemaakt met de dominee die iets ging vertellen over zijn werk. Natuurlijk waren de leerkrachten van GVO en HVO hier ook bij aanwezig. Voor veel kinderen bleek het de eerste keer in een kerk te zijn, dus het was zeker interessant om ook eens binnen te kijken.

 

Rabobank Bankbattle

In een race tegen de klok is groep 7/8 afgelopen woensdag de strijd aangegaan met andere scholen voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.
Het succesvol afronden van de Rabobank BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen startten met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer een half uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht. De eindopdracht werd ook heel snel opgelost, waardoor wij een eindtijd van 42 minuten hadden. Dat was net niet genoeg voor een eerste plaats, maar wel voor een knappe tweede plaats (net als vorig jaar).

 

Dansworkshop groep 7/8

Het was een drukke week voor groep 7/8. Donderdag mochten zij op de fiets naar Apeldoorn om bij Tim Koldenhof Producties een workshop dans te volgen. Deze workshop werd gegeven in het kader van het Cultuurmenu. In anderhalf uur tijd werd een complete dans ingestudeerd en dat is heel knap! Zelfs de kinderen die niet zo van dansen houden, hebben toch actief meegedaan. Al met al was het een geslaagde ochtend.

 

‘Samen sterk’ en ‘Ready 2B brugklasser’

Op woensdag 31 mei en 14 juni krijgen de kinderen van groep 6 en 7 de workshop ‘Samen sterk’ over weerbaarheid, grenzen, samenwerken, pesten en groepsrollen. De lessen zijn actief en gevarieerd en bestaan uit tal van verschillende werkvormen waarin het mentale, verbale en fysieke aspect van weerbaarheid naar voren komt. De workshop bestaat uit twee lessen van ongeveer twee uur en wordt gegeven bij ons op school.
Op dezelfde dagen krijgt groep 8 de workshop ‘Ready 2B brugklasser’ die hen voorbereid op de overgang naar de middelbare school. In deze training gaat het over weerbaar zijn, het maken van keuzes, nee-zeggen, groepsrollen en pesten. Ja-, nee- en twijfelgevoelens en houding en uitstraling. Ook dit is een actieve en gevarieerde workshop waarin alle aspecten van weerbaarheid aan bod komen. De workshop bestaat uit twee lessen van ongeveer twee uur.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055