Inleiding

Deze week staat in het teken van afscheid nemen. Dat is niet altijd fijn, maar vanmorgen hebben de kinderen kennis kunnen maken met hun nieuwe leerkrachten en de nieuwe groep. Een beetje spannend, maar toch ook wel heel leuk.
Vrijdagmorgen mogen alle kinderen speelgoed meenemen omdat er deze ochtend veel opgeruimd en verhuisd zal moeten worden. Om 12.00 uur begint de welverdiende zomervakantie. Geniet allen, rust goed uit, dan zien we elkaar weer op maandag 21 augustus.

Welkom

Quin en Romy Mezenberg, zijn 4 jaar geworden. Nu mag de tweeling, samen met zus Noah uit groep 2, naar school. Wij wensen jullie een fijne, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Afscheid groep 8

Gisteravond hebben we officieel afscheid genomen van de kinderen van groep 8 en hun ouders. We zijn gestart met een heerlijk buffet, gevolgd door de voorstelling '8tube' met aansluitend de uitreiking van de certificaten. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje. Het was een geslaagde avond. Morgen gaan we met de hele school voor de laatste keer samen pannenkoeken eten en vrijdagmorgen mag groep 8 'strooien'. Deze traditie is niet gezond, maar je verlaat per slot van rekening slechts eenmaal in je leven de basisschool. Allen veel succes op de vervolgscholen gewenst!

Bedankt

Elise Timmer, Yvette Koers en Annemiek van de Stoel heel hartelijk bedankt voor jullie inzet, betrokkenheid en collegialiteit. Heel veel geluk toegewenst bij alles wat jullie gaan doen. Wij gaan jullie missen.
Alle ouders die ons het afgelopen jaar weer geholpen hebben in welke vorm dan ook, willen wij eveneens bedanken. Zonder uw hulp waren veel activiteiten niet mogelijk geweest.

Lezen

De boekenbus rijdt niet van 24 juli tot en met 13 augustus. Blijf a.u.b. wel lezen in de zomervakantie want door te lezen houden kinderen hun leesniveau op peil en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (e-books). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de ebooks te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl

Nieuwe lees-en schrijfmethode

Na de vakantie begint groep drie met de nieuwe aanvankelijk leesmethode 'Lijn 3' en de bijpassende schrijfmethode 'Klinkers'. De leesmethode was aan vervanging toe. 'Lijn 3' gaat net als de oude methode uit van de klanken en niet van het hele woord.

Gezonde school

Onlangs is op school een audit uitgevoerd in het kader van het vignet Gezonde School. Hieronder de uitslag en de toelichting van de beoordelaar:

Uitslag
Op basis van de audit is uw school op Themacertificaat Milieu en natuur positief beoordeeld. Gefeliciteerd! Zoals we al in eerdere communicatie hebben aangegeven is het vignet Gezonde School een beloning voor goed werk. En jullie goede werk hebben we nu in de praktijk kunnen bevestigen. Dat is goed nieuws en het betekent dat jullie gewoon kunnen doorgaan zoals jullie al bezig zijn.

Toelichting
Het is een school die het Milieu en de Natuur, al jaren lang, belangrijk vinden. Dit is goed te zien op en in school.