nieuwsbrief NSW2017 openbare basisschool Oosterhuizen20 september 2017

Inleiding

De Nationale Sportweek 2017 zit erop, maar via deze extra uitgave van de nieuwsbrief kunnen we nog even terugkijken en nagenieten van alle sportactiviteiten die de kinderen aangeboden hebben gekregen. Het was een fantastische week, die mede mogelijk is gemaakt door de inzet van hulpouders, vrijwilligers en sportaanbieders. Zonder hen zouden wij zo'n week niet kunnen organiseren, hartelijk bedankt! Ook volgend jaar hopen wij weer een sportweek te organiseren, waarbij alle leerlingen elke dag aan verschillende activiteiten kunnen meedoen. In de tussentijd is er nog genoeg te sporten voor onze leerlingen; denk aan de schoolsporttoernooien, sport van de maand, sportmiddagen, etc.  Als 'toetje' van de Nationale Sportweek waren er de Brandweerspelen tussen de scholen van Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Het team, bestaande uit leerlingen uit onze groep 8, heeft een prachtige 1e plek behaald. Gefeliciteerd!

 

Opening

Maandagochtend werd de Nationale Sportweek geopend met het 'Joy of moving beweegparcours'. Alle kinderen maakten zo een sportieve start van de week.

 

Keeperstraining groep 3 en 4

Onder leiding van Willem Capel, de vader van Jochem uit groep 7, hebben de kinderen uit groep 3 en 4 een heuse keeperstraining gehad. De oefeningen zorgden voor veel plezier en wie weet zit er in deze groepen wel de nieuwe keeper van Ajax, PSV of Feyenoord!

 

Voetbalclinic groep 5 en 6

De vader van Dain en Jailen, Mike Bonhof, heeft een voetbaltraining gegeven aan de jongens en meisjes uit groep 5 en 6. Af en toe werd er een sprintje naar binnen getrokken om te schuilen voor een fikse regenbui. Dat kon overigens de pret niet drukken; de training was een succes!

 

Volleybalclinic groep 3 en 4

Elke jaar doen we mee aan het schoolvolleybaltoernooi. Tijdens de volleybalclinics voor de groepen 3 en 4, konden de kinderen kennismaken met deze sport. Dankzij de enthousiaste begeleiding van Carleyn Maatman hebben we dit jaar vast veel deelnemers aan het schoolvolleybaltoernooi.

 

Sportieve speurtocht groep 1 en 2

U heeft ze misschien wel gezien; groepjes kleuters die door Oosterhuizen liepen en op verschillende plekken allerlei sportieve activiteiten ondernamen, zoals rennen, klimmen en springen. Gelukkig hebben ze de weg naar school ook weer gevonden.

 

Buitenspeldag en fietsparcours

Tijdens deze dag mochten alle kinderen buitenspeelgoed meenemen naar school. Voor de onderbouw stond een fietsparcours klaar, waarop ze hun fietsvaardigheden konden verbeteren. Het weer zat niet altijd mee, maar dat kon de pret niet drukken!

 

Fitnesscircuit groep 7 en 8

In de sportzaal van het Dorpshuis stond voor de kinderen van groep 7/8 een fitnesscircuit van 10 onderdelen klaar. In groepjes werden de verschillende onderdelen afgewerkt. Zo moesten er bijvoorbeeld sit-ups, push-ups, steps en sprints gedaan worden. De scores werden bijgehouden op een scoreformulier. De volgende dag zorgde dat hier en daar voor spierpijn. Een goed teken vinden wij; er is dan fanatiek gesport!

 

Omnisport groep 5 en 6

In het Omnisport in Apeldoorn mochten de kinderen uit groep 5/6 diverse clinics volgen. Zo mochten zij dansen, freerunnen en was er een beeballclinic. Het was voor velen een hele belevenis om in de indrukwekkende wielerhal te staan.

 

Kickboksclinic groep 7 en 8

Tim Holweg is voor sommige kinderen en hun ouders een bekende, omdat ze bij hem sporttrainingen op maat volgen. Deze 'personal coach' is zelf kickbokser en heeft de kinderen uit groep 7 en 8 onderworpen aan een intensieve kickbokstraining. Afgemat en met rode en bezwete hoofden kwamen de kinderen terug in de klas. Er viel zelfs de term 'strafkamp'. Maar dat was uiteraard met een knipoog, want ze vonden het toch ook erg stoer.

Yoga groep 1, 2, 5 en 6

Inmiddels is het een traditie geworden, onze voormalige collega Gerda Scholten-Reuvekamp komt elk jaar in de sportweek yogalessen geven aan kinderen van onze school. Misschien is yoga niet het eerste waar mensen aan denken bij sport, maar het is zeker een goede manier om met je eigen lichaam bezig te zijn.

 

Sportles groep 3 en 4

Dankzij Berend Pas hebben de kinderen van groep 3 en 4 een sportles gehad van een echte meester. Berend zorgde voor een afwisselende en uitdagende les, die nog het meeste deed denken aan een bootcamp.

Meer lezen.

Mountainbike groep 7 en 8

Nog zo'n traditie in onze sportweek: De kinderen van groep 7/8 hebben onder leiding van Jurry en Gerard Hulzebos en Pleuni van Gulik (de moeder van Lenthe, Faye en Bodhi) een route door het bos afgelegd op mountainbikes. De dag ervoor werd Nederland geteisterd door een flinke storm, waardoor de route enigszins aangepast moest worden, maar dat maakte het niet minder uitdagend. Er werden ook nog behendigheidsspelletjes gedaan en een korte sprintrace. De winnaars kregen als prijs een bidon.

 

Karate groep 3, 4, 5 en 6

Ook dit jaar hebben we Martin Bresscher, de vader van onze oud-leerling Marloes, bereid gevonden om een karateclinic te geven. De armen en benen van de kinderen zwaaiden gretig door de lucht en de oe's en aa's galmden door de zaal. Deze clinic heeft de kinderen in ieder geval enthousiast gemaakt voor deze sport.

 

Touwtrekken groep 1 en 2

Dat onze kleuters supersterk zijn, konden we zien bij het touwtrekken. De jongens en meisjes mochten in groepjes tegen elkaar touwtrekken. Het was heel leuk om te zien dat iedereen zo fanatiek meedoet.

 

Crossloop groep 1 t/m 4, 7 en 8

Er waren maar liefst 2 crosslopen deze week. De crossloop voor groep 7/8 werd gehouden in het bos, waar zij op de fiets naar toe gingen. Het viel niet mee om te rennen door het mulle zand, over smalle paadjes met boomwortels en overal takken om je heen. Uitgeput kwam iedereen aan de finish. Zo heeft iedereen op zijn manier een topprestatie neergezet.

De groepen 1 t/m 4 hebben een crossloop rond de school, over het plein en over het veld gehouden. Onderweg waren er allerlei hindernissen en obstakels. Onder luid applaus bereikte iedereen de finish.

 

Zwemmen groep 5 en 6

Nog zo'n vast onderdeel van onze sportweek is het zwemmen voor groep 5/6. In het zwembad Malkander konden de kinderen zich heerlijk uitleven. Dit onderdeel van de sportweek blijft een groot succes, dat we zeker erin zullen houden.

 

Survival groep 7 en 8

Op vrijdagmiddag kwam een einde aan de sportweek voor groep 7/8 met een survivalmiddag in het Boschbad in Apeldoorn. Op het programma stond raften, kanovaren, (alweer) mountainbiken en geo-catching. Er scheen een heerlijk zonnetje en natuurlijk doken de kinderen in het water om ook nog lekker te zwemmen. Gelukkig hadden ze zwemkleding aan en konden ze daarna droge kleren aantrekken en de rest van het programma volgen. Het was een zeer geslaagde middag!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055