nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen30 september 2017

Inleiding

De kleuters hebben de afgelopen tijd gewerkt met het thema `sport en spel.´ Zoals U hebt kunnen lezen in de nieuwsbrief-extra hebben we genoten van allerlei sportieve activiteiten tijdens de sportweek. Natuurlijk hebben we nog veel meer gedaan. Via deze kleuternieuwsbrief hopen we dat iedereen daar wat meer van kan zien.

Blaasvoetbal

Om de fijne motoriek te stimuleren hebben de kinderen met klei slangen gerold. Van deze slangen hebben we o.a. voetbalvelden gemaakt. Daar werden fanatieke wedstrijden blaasvoetbal in gespeeld.

Foto's blaasvoetbal

Schrijven in scheerschuim

Groep 2 kwam na een oefening voor het voorbereidend schrijven lekker geurend uit school. Zij mochten oefeningen doen en schrijven in scheerschuim.

Schrijven in scheerschuim

Bouwen

Groep 1 heeft in de klas samengewerkt aan een bouwopdracht. Om de beurt mochten ze een blok neerleggen. De blokken moesten elkaar wel raken. Alle blokken samen vormden een mooi kasteel dat er aan alle kanten anders uit zag.

Bouwen

Gezelschapsspelletjesmiddag

Dinsdag 19 september hebben we een middag vol gezelschapsspelletjes georganiseerd. Dankzij een heleboel helpende moeders konden de kinderen in kleine groepjes veel verschillende spelletjes doen.

Spelletjesmiddag

De treinreis

Op donderdagochtend 21 september stond de kleuters nog een kleine verrassing te wachten. Ze gingen ´met de trein´. Bij de deur kon er een kaartje worden `gekocht.’ In de klas stond de trein al klaar. Tijdens de reis werden er allerlei sommen gemaakt doordat de passagiers in- en uitstapten!

'Met de trein'