nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen15 november 2017

Inleiding

Vol verwachting klopt ons hart. Het leek wel of Sinterklaas al in aantocht was, maar het was pas 3 oktober. Je voelde, zeker bij de jongere kinderen, dat er iets spannends stond te gebeuren. Dat was natuurlijk ook zo, want de burgemeester komt niet dagelijks op school. Hij kwam het eerste boek door groep 3 gemaakt, in ontvangst nemen en het eerste 'glazen huisje' uitreiken. Onze start van Serious Request was een feit. Het is leuk om te horen en te zien hoe kinderen en volwassenen al creatief bezig zijn om activiteiten te bedenken om zo ook bij te dragen aan de actie van 3FM.

Klassenouders

Voor het assisteren van de leerkrachten bij allerlei hand-en spandiensten, zoals bijvoorbeeld het regelen van het vervoer bij uitstapjes, zijn wij blij met onze klassenouders. Voor 2017-2018 zijn het:
Voor groep 1/2: Claudia Wilbrink (moeder van Dilana)
                          Kim van Gerrevink (moeder van Sven)
                          Rianne Konijnenberg (moeder van Mike)
Voor groep 3: Jetty Bresser (moeder van Teun)
                       Gulsah van den Heuvel (moeder van Elisa)
                       Linda Raven (moeder van Noa)
Voor groep 4: Rianne Konijnenberg (moeder van Nienke)
Voor groep 5/6: Natascha Franken (moeder van Brent)
                          Lobelia Stans (moeder van Leander)
Voor groep 7/8: Renate Lievenstroo (moeder van Tygo)

Sinterklaas

Zaterdag komt Sinterklaas weer in het land. Een gezellige tijd breekt aan. Op school zijn de voorbereidingen voor dit kinderfeest in volle gang. Zo krijgen de ouders van de kinderen uit groep 1 t/m 4 een mail met het verzoek uiterlijk dinsdag 21 november een verlanglijstje in te leveren. De groepen 5 t/m 8 gaan maandag lootjes trekken. Het is de bedoeling dat er voor maximaal € 5,- een cadeautje voor een klasgenoot gekocht wordt. Het maken van een gedicht en een surprise is hierbij verplicht.

Ouderbijdrage

Op 22 september hebben alle ouders/verzorgers van de ouderraad een verzoek tot betaling van de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2017-2018 ontvangen. Een aantal mensen heeft hier nog geen gehoor aan gegeven. Misschien is het aan uw aandacht ontsnapt of bent u het vergeten. Daarom deze herinnering.

U kunt uw bijdrage overmaken op Rabobankrekeningnummer 3628.13.639 t.n.v. Ouderraad OBS Oosterhuizen te Klarenbeek. Dit onder vermelding van de naam van uw zoon of dochter en de groep waarin hij/zij zit. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Robotica groep 7/8

De kinderen uit groep 7/8 zijn de afgelopen weken begonnen met het project 'Robotica' van Techno Discovery. Dit project bestaat uit een aantal lessen die gaan over hoe robots steeds meer in onze samenleving een plek krijgen. Ze leren daarnaast dat robots geprogrammeerd zijn met programmeertaal. Hiermee zijn de kinderen ook actief aan de slag gegaan. Uiteindelijk gaan ze deze week zelf bibberrobots maken. De lessenreeks wordt 24 november afgesloten bij Area055 waar de robots gedemonstreerd worden en daarnaast gaan de kinderen echte robots van LEGO Mindstorms programmeren. Met dit soort projecten werken we aan kennis en vaardigheden die in 21e eeuw steeds belangrijker worden.

Het ASK-Theater presenteert 'Ali Baba en de 40 Rovers'!

Op donderdag 30 november aanstaande bezoekt groep 4 tot en met 8 de voorstelling van het ASK-Theater in Schouwburg Orpheus. Dit jaar spelen zij de voorstelling 'Ali Baba en de 40 Rovers'. Juf Dorien speelt hierin de rol van 'Morgiana'. Ali Baba is een arme waterdrager die niets liever wil dan Morgiana, een slavin waarop hij verliefd is geworden, vrij te kopen. Geld heeft hij daar natuurlijk niet voor. Toevallig ziet hij hoe een groep rovers een grot vol met schatten opent met de spreuk: “Sesam, Open U”. Als de rovers weg zijn sluipt hij naar binnen en pakt wat goud. Met dit goud kan hij zijn grote liefde vrijkopen. Als de rovers dit ontdekken gaan ze op zoek... Meer informatie over het ASK-Theater vind je op www.ask-theater.nl.

Staking aangekondigd voor dinsdag 12 december

Vorige week zijn bij EenVandaag vervolgacties van het POfront aangekondigd, waaronder een stakingsdag op dinsdag 12 december. Als minister Slob niet tegemoet komt aan de eisen van het POfront dan roepen de vakbonden opnieuw een landelijke staking uit op 12 december. Deze datum volgt op de behandeling van de begroting van OCW in de week van 5 december. Voor 29 november is een werkonderbreking aangekondigd van 1,5 uur. Hiervan ervaren ouders geen hinder omdat de kinderen gewoon op school blijven.

Klik op deze link om het item van EenVandaag terug te kijken

Stentor Kidsrun

Op zondag 4 februari is de 45e Midwinter Marathon. Voor alle kinderen tot en met 12 jaar is er een Stentor Kidsrun. Via www.midwintermarathon.nl kan er ingeschreven worden voor de afstand van 1 km in verschillende categorieën. Op de dag zelf is er géén na- inschrijving. Zie voor meer informatie de site. Inschrijven kan tot en met 13 januari 2018.