nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen27 november 2017

Inleiding

 

De kleuters hebben de afgelopen tijd gewerkt met het thema `herfst┬┤. Ze hebben ermee gerekend, geschreven, gegymd en we hebben zelfs onze eigen herfstmuziekinstrumenten gemaakt.

We zijn dit thema gestart met een heerlijke herfstwandeling met prachtig weer.

herfstwandeling

Herfst in de kring

Het allerleukste zijn natuurlijk de activiteiten in de kring. Regelmatig vinden we allerlei materialen op de tafel! Daar hebben we onder anderen sorteeroefeningen en teloefeningen mee gedaan.

Bij een van de teloefeningen hebben we 2 ruziemakende eekhoorns geholpen om de stapel eikels eerlijk te verdelen! Bij een andere telopdrachten hebben we een staafgrafiek ingevuld. Dan kun je makkelijk zien waarvan je het meest, het minst en evenveel hebt.

Een erg leuk herfstprentenboek was het boek `noten┬┤. Groep 1 heeft het verhaal naverteld door de plaatjes in de goede volgorde te leggen. Wat was dat knap!

Kringactiviteiten in de herfst

 

Voorbereidend schrijven

Tijdens het schrijven gaan we over van de grove motoriek, met heel ons lijf, naar de fijne motoriek. Dan schrijven we netjes op papier. Vooral de oefening met de wind was leuk. We zongen er liedjes bij en maakten grote bewegingen met onze armen. Die bewegingen deden we daarna alleen met onze handen en uiteindelijk maakten we allemaal mooie windkrullen op papier.

Voorbereidend schrijven tijdens de herfst

 

 

Letterhoek

Tijdens de herfst was er een letterhoek gemaakt onder de poppenhoek. Hier mochten ze schrijven, stempelen en letters plakken. We hebben heel veel herfstwoordjes geprobeerd op te schrijven. Het was lastig om de woorden uit het hoofd op te schrijven. Gelukkig hingen de plaatjes met de woorden in de letterhoek.

De letterhoek

Wegen

Tijdens de herfstwandeling hebben we kastanjes, eikels en dennenappels verzameld. Daarmee konden we allerlei weegopdrachten uitvoeren. Het was vooral leuk om te proberen om de weegschaal in evenwicht te krijgen.

Wegen

Gym

Tijdens de gymles hebben we nog een keer genoten van mooi weer en lekker buiten kunnen gymmen. Daarna moesten de gymlessen door het herfstweer in het speellokaal plaatsvinden. We hebben voor het eerst de estafette gedaan. Het was heel lastig om op je beurt te wachten en niet allemaal tegelijk te gaan. Maar het is gelukt.

Het spel dat ook heel leuk was ging over een slapende reus en de kabouters in het bos! Het is zo spannend dat je niet weet wanneer de reus wakker wordt!

Herfstgymles

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055