nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen10 januari 2018

Inleiding

Wij wensen iedereen een gezond, sportief en gelukkig 2018 toe. Voor de kerstvakantie hadden we te maken met een griepgolf. Dan hoop je dat iedereen in het nieuwe jaar uitgerust en gezond kan beginnen. Helaas gaat deze wens niet voor iedereen vervulling. Zo is Rita van Eysden het jaar begonnen met een flinke griep. We hebben net haar jubileum gevierd. Een leerkracht die 40 jaar voor de klas staat verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Rita chapeau! Op onze website zijn de foto’s te zien.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Welkom

De kleutergroep heeft er twee nieuwe leerlingen bij. Wij wensen Esmee van Ark en Storm Hinnen veel leerplezier op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Hoofdluis

Na iedere vakantie komen de moeders die de kinderhoofden controleren, weer in actie. Onze dank daarvoor. Deze preventieve aanpak is belangrijk, want er is hoofdluis aangetroffen. De ouders zijn geïnformeerd en de nodige maatregelen (vooral kammen met een luizenkam) worden getroffen. Vergeet u niet zelf ook nog regelmatig uw kind(eren) te controleren?

Huiswerk rekenen

Regelmatig krijgen we vragen van ouders hoe wij de kinderen leren rekenen. Sommige strategieën zijn anders dan u vroeger zelf heeft geleerd of soms juist hetzelfde. Op de website kunt u op de groepspagina's lezen hoe de kinderen bij ons op school leren rekenen. We hopen hiermee o.a. dat het makkelijker wordt om uw kind te helpen bij het maken van huiswerk. Daarnaast is het misschien ook interessant om te lezen waar uw kind mee bezig is op school.

Coolste Schoolreis van Nederland

Op vrijdag 19 januari gaat groep 7/8 op schoolreis naar Amsterdam. Dankzij een ouder uit groep 7 mogen wij mee met de 'Univé Coolste Schoolreis van Nederland', oftewel een dagje (gratis) schaatsen in het Olympisch Stadion. We gaan hier met een bus naar toe. Er is een 330 en 400 meter baan en een juniorbaan. Op deze baan zijn er Bobbi's (oefenzeehondjes) voor kinderen die een steuntje nodig hebben. Er rijden ook instructeurs rond die tips of hulp geven. Naast de activiteiten op het ijs, is er tevens een luchtkussen aanwezig. De dag wordt afgesloten met een shorttrackdemo van de olympische schaatsploeg. Veel plezier allemaal!