nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen24 januari 2018

Inleiding

Tussen alle adviseringsgesprekken (voor groep 8) en de Cito toetsen door, vinden er in januari veel gezellige dingen plaats. Zo kreeg groep 7/8 afgelopen vrijdag een goed georganiseerde schaatsdag in Amsterdam aangeboden. Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen gestart. Prachtig om te zien hoeveel plezier er aan lezen beleefd kan worden. Heerlijk met z’n allen op gaan in een verhaal. Verderop leest u meer hierover. Daarnaast wordt er in de pauzes, door de tafeltennissers, flink geoefend voor de wedstrijden op 31 januari. De volleyballers starten dan ook met hun trainingen. Alvast veel succes gewenst!

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Nationale Voorleesdagen

In alle groepen is er vandaag extra voorgelezen. Mevrouw Steenbergen genoot van het voorlezen in groep 3/4. In groep 5/6 was er een gastlezer in de persoon van karateka Jaap Smaal. Als bonus kregen deze kinderen na afloop ook nog een karate-clinic.
Schrijver Jan Heerze heeft in groep 7/8 voorgelezen uit eigen werk. Op de website zullen wat foto’s geplaatst worden. Voorlezen is niet alleen gezellig, het verrijkt kinderen ook. In het persbericht ‘Voorlezen maakt je leuker’ wordt het belang van leesbevordering nog eens uiteen gezet.

Studiedag

Zoals reeds lang geleden aangekondigd herinneren wij u er aan dat de kinderen op woensdag 7 februari  vrij zijn i.v.m. een studiedag van het team.