nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen14 maart 2018

Inleiding

Cadeautjes maken mensen blij. De laatste weken hebben wij dit ervaren. Het begon op leerkrachtendag toen het team, naast mooie bloemen ook een cadeaubon van het Apeldoorns Koffiehuys in ontvangst mocht nemen. De kinderen kregen, dankzij de paasbroden-actie van de ouderraad, mooi spelmateriaal voor buiten aangeboden. De kleuters werden door ons bestuur verrast met een extra budget ter investering in de klas. In de vakantie zijn de leerkrachten druk bezig geweest om alles uit te pakken en in elkaar te zetten. Maar de blije kindergezichten waren het mooiste cadeau. Schenkers allen bedankt.
Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Paasbroden

Vorige week hebben alle leerlingen de formulieren voor de paasbroden-actie van de ouderraad meegekregen. Tot uiterlijk donderdag 22 maart mogen ze weer ingeleverd worden. Op woensdag 28 maart krijgen de kinderen de paasbroden mee naar huis. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan de school.

Nieuwe materialen voor de kleuters

De kleuterouders hebben het vast al gehoord en gezien. In de kleutergroep zijn veel spullen vernieuwd. Het bestuur van Leerplein055 heeft hier een budget voor geschonken. Nog niet alle materialen zijn binnen. In de loop van het jaar zal er nog meer volgen. In ieder geval heeft Oosterhuizen nu wel een 'echte' supermarkt. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Nieuwe spelmaterialen

De opbrengst van de paasbroden-actie van vorig jaar is inmiddels uitgegeven aan verschillende sport- en spelmaterialen. Zo zijn er éénwielers, een basket, ballen en nog veel meer leuke spullen gekocht. Tijdens de leerkrachtendag werden deze materialen gepresenteerd en inmiddels wordt daar in de pauzes veel gebruik van gemaakt.
Binnenkort wordt op het plein ook nog een twisterveld aangebracht. Hopelijk dat ook dit jaar de opbrengst van de paasbroden-actie een mooie bestemming krijgt.

EHBO examen

Bijna alle leerlingen van groep 8 hebben meegedaan aan de cursus jeugd EHBO onder leiding van dhr. Wassink. Na al het oefenen van de afgelopen maanden mochten de kinderen tijdens het examen laten zien, wat ze allemaal geleerd hebben. En dat deden ze zeer goed! Vooral het onderdeel reanimeren met AED werd goed gedaan. We hopen dat ze het nooit in de praktijk hoeven te brengen, maar ze weten nu wel wat ze moeten doen mocht dat nodig zijn. Iedereen van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Pasen

Donderdagmiddag 29 maart gaan we weer met de hele school paaseieren zoeken. Denkt u eraan dat uw kind dan een mandje, tasje of bakje mee heeft om de eieren in te doen? We starten rond 13.00 uur. Natuurlijk mag u komen kijken!

Lentekriebels in de klas

Van 19 tot en met 23 maart is het weer de Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek over relationele en seksuele vorming voor het basisonderwijs. Groep 1 t/m 8 volgt tijdens deze week elke dag een les over relaties en seksualiteit, passend bij de leeftijd van de kinderen.

Eredag

Op donderdag 14 juni vindt de Eredag weer plaats. Alle 65+ ers uit de buurt kunnen dan een dagje uit. Hierbij komen we ook altijd langs de basisscholen zodat de kleinkinderen opa en oma uit kunnen zwaaien. De kinderen ontvangen dan altijd een banaan. Helaas wordt het steeds moeilijker om deze dag financieel rond te krijgen. Daarom wil Stichting Eredag een beroep doen op de Rabobank Clubkas Campagne. Wij vragen u daarom, als u lid bent van de Rabobank om van 13 maart tot 2 april uw stem uit te brengen op stichting Eredag. Zodat deze traditie kan blijven voortbestaan. Hieronder vindt u de link om te stemmen voor Stichting Eredag.
Alvast onze hartelijke dank namens alle opa’s en oma’s.

Nieuws vanuit de Peuterspeelgroep (PSG) en de BSO

De PSG is volop bezig met het thema Sprookjes. Er worden boekjes gelezen en mooie knutsels gemaakt. Het thema bij de BSO staat in het teken van spel en bewegen. Er wordt o.a. trefbal gespeeld en een estafette gelopen. Bij zowel de PSG als de BSO is pas weer een GGD inspectie uitgevoerd. De resultaten waren erg positief, daar zijn ze heel blij mee. Er is zelfs n.a.v. beide inspectierapporten een complimentenbrief ontvangen.

Wilt u eens komen kijken? Loop dan gerust eens binnen. Bellen voor een afspraak mag ook. Het telefoonnummer is 06-348740