nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen28 maart 2018

Voorwoord

Deze tijd van het jaar steken de tradities weer de kop op. Het begon met de gezellige palmpaasoptocht van de onderbouw en de peuters gevolgd de jaarlijkse gezonde klasselunch van groep 7/8 en morgen gaan we samen met de paashaas eieren zoeken. Vergeet de mandjes of tasjes voor de eieren niet want wie weet komt het gouden ei er wel in te liggen. Vrijdag nemen we voor een paar dagen afscheid van elkaar. Dinsdag beginnen we weer en worden de eerste oudergesprekken alweer gevoerd.  Maar eerst allen fijne Paasdagen gewenst!
Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Open dag woensdag 11 april

Op woensdag 11 april houden alle basisscholen in Apeldoorn ‘Open Dag’. Tijdens deze Open Dag kunt u rustig een kijkje komen nemen in onze klassen.
Bent u bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe wij lezen, of wilt u zien hoe wij werken met tablets in de midden- en bovenbouw? Of bent u nieuwsgierig hoe wij rekenen of spelling geven? Kom dan gerust langs en geniet van een rondleiding door onze school. Sfeer proeven alleen is al voldoende om een goed beeld te krijgen van onze kleine, sfeervolle basisschool.

Deze dag is uiteraard bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte school voor hun kind(eren). Mocht u ouders in uw omgeving kennen die op zoek zijn naar een school, wilt u hen dan attenderen op onze Open Dag? Of wilt u zo vriendelijk zijn onze berichten op social media hierover te delen? Alvast hartelijk dank!

Natuurlijk blijven ook alle andere belangstellenden van harte welkom om o.b.s. Oosterhuizen ‘in bedrijf’ te zien.

Het programma van deze dag staat hier op onze website.

Paasbroden-actie

De paasbroden-actie van de ouderraad is een groot succes. Woensdag 28 april staan de broden op school, in het speellokaal, klaar om meegenomen te worden. Wilt u uw kind hierbij helpen? Sommige kinderen moeten heel veel broden meenemen. Dat kunnen ze niet alleen. Let goed op: een rood label is brood ZONDER spijs, en een blauw label is brood MET spijs plus aan de onderzijde zit een wit eetbaar papiertje. Alvast onze hartelijke dank voor uw hulp.

Week van de techniek

De leerlingen van groep 7 en 8 zijn afgelopen vrijdag naar de Week van de techniek in het schoolgebouw van Aventus geweest. Naast allerlei proefjes die ze konden bekijken, mochten ze ook zelf aan de slag. Het resultaat was dat iedereen met molentjes op zonne-energie naar huis ging. Daarbij kreeg iedereen ook een gereedschapskoffer. Deze koffer konden ze afgelopen zaterdag vullen met allerlei gereedschap, door bij verschillende technische bedrijven langs te gaan.

Facebook scherpt zijn algoritme aan, waardoor je je vrienden, familie en kennissen vaker tegenkomt in de tijdlijn. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook dat je minder ziet van de berichten van onze school.

Gelukkig kun je aangeven wat je voorkeuren zijn voor het nieuwsoverzicht van Facebook.

Op een pc of laptop: (desktop)

• Ga naar je tijdlijn

• Klik op de drie bolletjes naast ‘Nieuwsoverzicht’ (links van je tijdlijn)

• Kies ‘Voorkeuren bewerken’,

• Klik op ‘Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien’

• Kies daar voor onze schoolpagina

Op je telefoon of tablet:

• Klik op het hamburgermenu

• Scrol naar ‘Help en instellingen’ (helemaal naar beneden)

• Kies ‘Voorkeuren voor nieuwsoverzicht’

• Daar kun je vervolgens klikken op ‘Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien’ en kiezen voor onze schoolpagina.

KlasseLunch

Groep 7/8 heeft afgelopen donderdag meegedaan aan de 'Klasselunch'. Omdat wij als gezonde school, gezonde voeding ook erg belangrijk vinden, besteden we hier ook aandacht aan in ons lesprogramma. De kinderen hebben geleerd dat gezond eten, ook erg lekker kan zijn!

Groep 3 is kunstzinnig bezig!

Groep 3 heeft een nieuwe leesmethode: Lijn 3. Elke drie weken verdiepen we ons in een nieuw leesthema zoals ruimtevaart, schatgraven, op wielen en nog veel meer.
Dit keer is ons leesthema kunst en we gaan er de komende periode een kunstfeestje van maken:
-We komen in aanraking met verschillende kunstenaars en gaan de komende tijd tekenen en schilderen geïnspireerd door deze kunstenaars.
-We gaan op bezoek in de kunstig aangelegde tuinen van Paleis het Loo en ontdekken hoe de tuinen vroeger gebruikt werden om mee te pronken.
-Via het project ‘Zwaan zoekt een vriendje’ maken we op een speelse, fantasievolle manier kennis met het Kröller-Müller Museum en zijn beroemde beeldentuin
-We gaan op bezoek bij een echte kunstenaar, Carel Velthoen te Lieren. We mogen het atelier en zijn schilderijen bekijken.
-Juf Rita exposeert in juni haar schilderijen in De Ruitersmolen. Ouders en kinderen zijn dan natuurlijk ook van harte welkom.

PSG nieuws

Op de PeuterSpeelGroep (PSG) van het kindercentrum.nl is men druk bezig met Pasen, het thema is 'van ei tot kip'. Samen met de basisschool is er een gezellige palmpaasoptocht geweest. Daarnaast wordt er
geknutseld, geëxperimenteerd met eieren en wordt er bij de kippen van de boer gekeken.