nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen29 augustus 2018

Voorwoord

Na een zomervakantie is het voor iedereen altijd wennen. Meestal duurt het een poosje voordat alles weer op zijn plaats valt. Naast een nieuwe IB'er hebben wij dit schooljaar het voordeel van wat extra handen in de klas. Carleen Driessen zal een aantal dagdelen hoofdzakelijk groep 5/6 ondersteunen. Sigrid Klaasen doet hetzelfde bij groep 7/8. Groep 3/4 krijgt assistentie van Kitty Revenberg (dinsdag t/m vrijdag) en Hannie Brouwer (maandag t/m woensdag). Hieronder zullen deze mensen zich voorstellen.

Welkom

Een aantal kinderen gaan dit schooljaar voor het eerst naar o.b.s. Oosterhuizen. Wij verwelkomen ze graag. Het betreft: Bj√∂rre Achterkamp, Rens van der Veer, Wesley Bruinewoud in groep 1, Sam Hartlooper in groep 4 en Sam Angelier in groep 7. Wij wensen deze kinderen een plezierige leerzame schooltijd op onze school toe.

 

Nienke van der Hoff

In deze nieuwsbrief wil ik mij voorstellen.Ik ben Nienke van der Hoff-Oskamp. Samen met mijn man en onze 2 kinderen woon ik in Wenum Wiesel. We hebben daar een groepsaccommodatie. Als ik niet voor ons bedrijf of school  aan  het werk ben, dan ga ik regelmatig wandelen, tekenen, lezen of erop uit om leuke uitstapjes te maken en/of nieuwe dingen te leren. Vanaf dit schooljaar werk ik voor Leerplein055 en dus ook op o.b.s. Oosterhuizen. Ik werk al ruim 28 jaar in het onderwijs. Eerst als leerkracht en inmiddels al meer dan 10 jaar als intern begeleidster.
Op o.b.s. Oosterhuizenl neem ik het stokje over van juf Cindy en zal ik de interne begeleiding oppakken. Iedere maandag ben ik op school en regelmatig ook de  dinsdagen.
Als jullie vragen hebben (of gewoon nieuwsgierig zijn), dan hoop ik dat jullie me weten te vinden in de school. Vragen stellen via de mail mag natuurlijk ook. Mijn mailadres is: nvanderhoff@leerplein055.nl

 

Kitty Revenberg

Ik ben Kitty Revenberg-van Oorspronk en ik vind het fijn, dat ik deel mag uitmaken van het team van o.b.s. Oosterhuizen.
Ik zal hoofdzakelijk ondersteuning bieden in groep 3/4.
Ik heb al vele jaren voor Leerplein op verschillende dorpsscholen in o.a. Loenen, Klarenbeek, Ugchelen gewerkt en ben daarom in Oosterhuizen ook zeker op mijn plek. Ik hoop hier een heel gezellige tijd tegemoet te gaan samen met kinderen, ouders en collega's!

Carleen Driessen

Hallo Oosterhuizen! Mijn naam is Carleen Driessen. Ik ben 25 jaar en woon in Twello. Het huidige schooljaar kom ik het team versterken en zal ik ondersteunende werkzaamheden gaan verrichten. Dit ga ik op de maandagochtenden, donderdagen en vrijdagen doen. De overige dagen ben ik als orthopedagoog werkzaam bij Braams specialisten in leerproblemen. Daar onderzoek en behandel ik kinderen met dyslexie. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan op o.b.s. Oosterhuizen en hoop de kinderen een leuk en leerzaam schooljaar te bieden. Tot snel! Groetjes juf Carleen.

Nationale Sportweek

Binnenkort is het weer Nationale Sportweek. Op onze school gaan wij allerlei sportieve activiteiten organiseren voor de kinderen van alle groepen. Deze activiteiten zullen plaatsvinden van 17 t/m 21 september. Heeft u misschien een leuk idee of wilt u misschien zelf een leuke clinic organiseren? Dan kunt u contact opnemen met onze sportcoördinator Marvin van Veldhuizen (mvanveldhuizen@leerplein055.nl). Wij zullen u zo snel mogelijk informeren over welke activiteiten er plaats zullen gaan vinden.

 

Muziek- en Amusementsvereniging Mondolia

Het jeugdorkest van Muziek- en Amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen houdt dinsdag 4 september van 19.00 tot 20.00 uur een open avond in de peuterspeelzaal van het Dorpshuis in Oosterhuizen (Oude Veen 19). Heeft uw zoon/dochter altijd al muziek willen leren maken, dan kunt u met hem/haar en vriendje/vriendinnetje geheel vrijblijvend bij een oefenavond van het jeugdorkest komen kijken. Zo kunnen kinderen zelf ervaren hoe leuk muziek maken is. Meer informatie over deze open avond kunt u vinden op de website: www.mondolia.nl. Ook kunt u daar compilatiefilmpjes zien van het jeugdorkest tijdens een uitvoering.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055