nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen19 september 2018

Voorwoord

Dat de prestatiedruk op basisscholen hoog is wordt in het tv programma ‘Een Klas Vol Ouders’ wel degelijk door ouders ervaren. Twee maanden gaan vaders en moeders terug in de schoolbanken en volgen het lespakket van groep 8. Het opbrengst gericht werken valt aardig tegen. Er moet wel heel erg veel. Natuurlijk, ieder kind verdient het om al z’n mogelijkheden volledig te benutten, maar laten we niet vergeten dat dat niet alleen voor de cognitieve vakken van belang is. Ons jaarverslag (jaarverslag 2017-2018) onderschrijft dit wel heel duidelijk. Deze week doen wij mee aan de Nationale Sportweek. D.m.v. sport en bewegen valt er veel winst te behalen, maar het belangrijkste is toch het plezier. Als kinderen na een sportactiviteit met rode wangen weer in hun klas gaan zitten, zie ik de kers op de taart. Deze opbrengst wordt ze mooi niet meer afgenomen. Kom maar op met de volgende topo-toets!

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Welkom

Merin van den Heuvel, het broertje van Elisa  uit groep 4, is vier jaar geworden en mag nu alle dagen naar groep 1. Wij wensen Merin een plezierige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Leerlingenlijsten

Helaas heb ik een aantal ouders moeten teleurstellen toen zij om nieuwe leerlingenlijsten vroegen. In het kader van de privacy mogen deze lijsten niet meer worden meegegeven.

Ontruimingsoefening

De jaarlijkse ontruimingsoefening is naar tevredenheid verlopen. Alle kinderen waren snel, veilig buiten. Voor veel kleuters was het de eerste keer dat ze het alarm hoorden. U begrijpt dat een nagesprek met de kinderen wel noodzakelijk was. Laten we hopen dat deze oefeningen altijd oefeningen blijven.

Medewerkersdag

Dinsdag 25 september zijn alle kinderen van Leerplein055 scholen vrij i.v.m. een medewerkersdag in Orpheus.

Kinderpostzegels

Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Ook onze leerlingen uit groep  7 en 8 doen mee. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Kids College Apeldoorn.

100% voetbaldag

Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen op dinsdag 23 oktober (in de herfstvakantie) meedoen aan de 100% voetbaldag bij c.s.v. Apeldoorn. Klik hier voor meer informatie.