nieuwsbrief extra openbare basisschool Oosterhuizen26 september 2018

Deze extra nieuwsbrief staat volledig in het teken van de Nationale Sportweek 2018. Het was een fantastische week waarin de samenwerking tussen ouders, school en sportverenigingen een prachtig programma heeft opgeleverd. Alle kinderen hebben elke dag lekker kunnen bewegen en sporten. We hopen hiermee het belang van voldoende beweging te onderstrepen en vooral ook te laten zien dat bewegen leuk kan zijn. Op onze website www.obsoosterhuizen.nl staan nog veel meer foto's.

Maandag

De Nationale Sportweek 2018 werd geopend met een hindernisbaan voor alle kinderen. Elke groep mocht proberen zo snel mogelijk deze hindernisbaan te voltooien. Ook de peuters van 't Oosterhuisje deden, onder luide aanmoedigingen, hun best. De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten later op de ochtend proberen zo snel mogelijk een fietsparcours af te leggen. Soms deden zij dat op hun eigen fiets, maar ook de fietsen van school werden ingezet. Er werd deze dag ook door groep 7/8 gefietst; zij fietsten de Oosterhuizense Fietsroute. Daarbij werd ook nog even bij juf Dinie een korte drinkpauze gehouden. De kinderen uit groep 3/4 hebben zich 's middags leren ontspannen bij een yogales gegeven door onze oud-collega Gerda Reuvekamp. Het onlangs geopende klompenpad van Oosterhuizen werd door de kinderen uit groep 5/6 verkend. Met het prachtige weer van die middag, was dat extra genieten.

Dinsdag

's Ochtends was de gymzaal in het Dorpshuis klaargezet voor gym en turnen. Marieke Jochems en Jamone Wagner van BSV uit Beekbergen hebben deze lessen voor onze onderbouw verzorgd. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze mochten gymmen in de 'grote' gymzaal, dat was extra leuk. De kinderen uit groep 4, 5 en 6 hebben een sportief programma (o.a. korfbal, volleybal, beeball, stormbaan, schermen, dansen, judo en atletiek) gevolgd in het prachtige Omnisport in Apeldoorn. Groep 7/8 heeft 's middags flink gezweet tijdens het fitnesscircuit. Dat zorgde de volgende dag wel voor wat spierpijn hier en daar.

Woensdag

Na een flinke wandeling richting het bos, mochten de kinderen uit groep 5 t/m 8 een uitgezet parcours door het bos rennen. Dit parcours bestond o.a. uit smalle paadjes, listige bochten en mul zand, kortom: een echte crossloop! Bijna alle kinderen hebben hem uitgelopen, wat een knappe prestatie is. De groepen 1 t/m 4 mochten vooral hun spierballen laten zien. In groepjes werden er wedstrijden gedaan met touwtrekken. Niet alleen kracht, maar ook samenwerken bleek erg belangrijk te zijn. Het is leuk om te zien hoe kinderen elkaar aanmoedigen en helpen, dat is sportief gedrag dat we graag zien!

Donderdag

Deze hele dag stond in het teken van buitenspelen. Alle kinderen mochten hun eigen buitenspeelgoed meenemen en daar buiten mee spelen. Daarnaast was er voor de onderbouw ook een hindernisbaan uitgezet, waarbij ze konden klimmen, balanceren en springen. Groep 5/6 ging zwemmen in Malkander, dat is inmiddels een jaarlijkse traditie. Groep 7/8 vertrok richting het Boschbad in Apeldoorn waar zij mochten meedoen aan bubbelvoetbal en vlotten bouwen. Het was een wonder dat iedereen bij het testen van de vlotten, op een paar natte voeten na, droog is gebleven.

Vrijdag

Na 4 dagen met prachtig weer, was het begin van de vrijdag erg nat. 's Ochtends stond er een mountainbiketocht op het programma voor de kinderen uit groep 7/8. Iets later dan gepland gingen zij, onder leiding van Fulco van Gulik, Pleuni Möhlmann, Jurry en Gerard Hulzebos (wielervereniging De Adelaar), op weg naar het bos. Gelukkig was het inmiddels weer droog. Allerlei vaardigheden, die bij het mountainbiken van pas komen, werden geoefend. Vol enthousiasme kwamen de kinderen weer terug op school. Ondertussen hadden de kinderen van groep 1 t/m 4 een crossloop rond de school gedaan. Ook hier deed iedereen zijn best om de ronde zo snel mogelijk af te leggen. 's Middags hebben de kinderen van groep 5/6 ook nog gebruik gemaakt van de mountainbikes. Zij moesten een behendigheidsparcours afleggen bij de school. Daarnaast hebben zij een karateclinic gehad van Martin Bresser van KarateDo Smaal.

Einde sportweek

Op vrijdag kwam voor ons een einde aan de Nationale Sportweek 2018. De kinderen van groep 1 t/m 3 krijgen op donderdag 4 oktober nog een soort 'toetje'. Zij mogen dan mee doen aan een loopfietsenrace bij ons op school.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle hulp tijdens deze week. Wij verheugen ons volgend jaar op weer zo'n sportieve week tijdens de Nationale Sportweek 2019!