nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen3 oktober 2018

Voorwoord

De gemeente heeft vrijdag nieuwe houtsnippers aangebracht onder de speeltoestellen. De veiligheid is weer gewaarborgd en het staat nog mooi ook.
De herfst is begonnen. Een mooi jaargetijde, maar er zijn ook mensen die nu al met heimwee terug denken aan de prachtige zomer. In de pauzes zien wij kinderen die nog in een korte broek lopen, maar wij zien ook al winterjassen. Gelukkig is geen mens hetzelfde. Dat zie je ook terug in het bioritme van mensen. Deze week zijn wij weer gestart met Samen Lezen. De kinderen worden dan vijf minuten eerder op school verwacht. Voor de één een makkie, voor de ander een hele opgave. Gelukkig duurt het nog even voordat de klok verzet moet worden. Kunnen we eerst nog even wennen aan vijf minuten eerder op school komen, want je laat je leesmaatje toch niet wachten?

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

 

Kinderboekenweek 2018

De 64ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober 2018. Het thema van de Kinderboekenweek van 2018 is Vriendschap en het motto is Kom erbij!

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Natuurlijk besteden wij hier veel aandacht aan. De gezamenlijke opening van de Kinderboekenweek is op woensdagochtend 3 oktober. Verder wordt er veel voorgelezen, wordt er een boekwinkel bezocht en is er een voorleeswedstrijd. Op onze website kunt u de foto's bekijken. 

 

Schoolkorfbal

Vanmiddag doen wij met vier teams mee aan het schoolkorfbaltoernooi bij KV Apeldoorn. Er is flink geoefend. Marvin van Veldhuizen werd hierbij geassisteerd door Marja Eijselendoorn van KV Apeldoorn. Marja bedankt. Allen veel succes gewenst.

 

Sportkleding

Als wij in schoolverband meedoen aan sportactiviteiten, krijgen de kinderen van school altijd sportkleding mee. Deze kleding hoeft thuis niet gewassen te worden. De volgende dag kan de vuile kleding weer op school ingeleverd wordt zodat een 'wasouder' alles in een keer kan wassen. Wij stellen het op prijs als u Dinie Bouwman laat weten ook een keer een was te willen draaien.

 

Oudergesprekken

Vorige week heeft u een brief ontvangen m.b.t. de oudergesprekken. Vergeet u niet voor woensdag 10 oktober te reageren?

 

Dag van de duurzaamheid

De 'Dag van de duurzaamheid Apeldoorn' viert dit jaar zijn 5-jarig jubileum. Daarom wordt er een manifestatie georganiseerd met allerlei leuke activiteiten en workshops.
Waar: Zwitsal Terrein, de Drieslag, Vlijtseweg te Apeldoorn
Wanneer: 10 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur
Toegang: gratis

Klik hier voor meer informatie.

Open Dag woensdag 10 oktober

Op woensdag 10 oktober houden alle basisscholen in Apeldoorn ‘Open Dag’. Tijdens deze Open Dag kunt u rustig een kijkje komen nemen in onze klassen. Bent u bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe wij lezen, of wilt u zien hoe wij werken met tablets in de midden- en bovenbouw? Of bent u nieuwsgierig hoe wij rekenen of Engels geven? Kom dan gerust langs en geniet van een rondleiding door onze school. Sfeer proeven alleen is al voldoende om een goed beeld te krijgen van onze kleine, sfeervolle basisschool.

Deze dag is uiteraard bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte school voor hun kind(eren). Mocht u ouders in uw omgeving kennen die op zoek zijn naar een school, wilt u hen dan attenderen op onze Open Dag? Of wilt u zo vriendelijk zijn onze berichten op social media hierover te delen? Alvast hartelijk dank!

Natuurlijk blijven ook alle andere belangstellenden van harte welkom om o.b.s. Oosterhuizen ‘in bedrijf’ te zien. Klik hier voor het programma van deze dag.

 

Team Talento

We willen op o.b.s. Oosterhuizen graag dat leerlingen naast de zaakvakken en sport ook hun creatieve en expressieve talenten ontwikkelen.
Sinds dit jaar werken we daarom met de digitale methode Team Talento. De lessen worden gepresenteerd door enthousiaste vakmensen. Dit is een aanvulling en uitbreiding op onze methodes voor cultuuronderwijs. Team Talento bevat lessen voor tekenen, muziek, drama, dans, yoga en nog veel meer.
 

 

Verkiezingen GMR

Binnenkort komen de verkiezingen van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) er weer aan. De GMR vervult een belangrijke taak binnen de Stichting Leerplein055 en bestaat uit zowel ouders als leerkrachten. De Van Dale geeft de volgende betekenis van het begrip medezeggenschap: recht op inspraak. Maar medezeggenschap is meer dan het recht op inspraak; het is ook de mogelijkheid om invloed te hebben op beleid en om initiatief te nemen. Je behartigt daarmee de belangen van ouders, leerlingen en medewerkers. Als (G)MR-lid kan jouw standpunt het verschil maken​;

De GMR zoekt enthousiaste mensen, die betrokken willen zijn bij het onderwijs aan de kinderen van de scholen binnen Leerplein055. Bent u in staat om met een kritische blik te kijken en mee te denken naar het onderwijs wat binnen Leerplein055 wordt gegeven, stelt u zich dan kandidaat voor de verkiezingen. Tot 12 oktober 2018 kunt u zich aanmelden als kandidaat GMR-lid. In de bijlage wordt het een en ander uitgelegd over taken en plichten van de GMR.

Oproep kandidaten GMR- Verkiezingen 2018-2019 (Def) (1)

 

Sport van de maand

Voor de maand november staan de volgende sporten op het programma bij 'Sport van de maand': Twirlen (groep 4 en 5), circus (groep 4 t/m 8), kungfu (groep 7 en 8), boksen (groep 4 t/m 8) en wedstrijdzwemmen (groep 4 t/m 8). Inschrijven kan tot 24 oktober via www.sportvandemaand.nl.

 

Jonger Oranje Talentendag met scouts van Vitesse

 Profscouts selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Stedendriehoek’ in verschillende leeftijdscategorieën.

Wat: Jonger Oranje Talentendag i.s.m. Vitesse
Wanneer:
Maandag 22 oktober 2018
Hoe laat: 9.45 – 15.00 uur
Waar: VV Beekbergen, Beekbergen
Voor wie: Spelers (jongens en meisjes) geboren tussen 2007 en 2013
Meer informatie en inschrijven: www.jongeroranje.nl

Bekijk onze website (ouder>buitenschoolse activiteiten) voor meer informatie.

 

 

 

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055