Voorwoord

Een goed begin is het halve werk. Vanmorgen hebben wij hier vorm aan gegeven door met alle groepen en de peuters van ‘t Oosterhuisje, mee te doen aan het Nationale Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben de meeste kinderen goed begrepen, want er is flink gegeten. Daarnaast was het ook erg gezellig.
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo laat de bovenschoolse levering van de nieuwe laptops al geruime tijd op zich wachten, maar in de Astervakantie zijn wij wel blij gemaakt met een extra touchscreen. Nu de laptops nog.

Loopclinics groep 7/8

Via Loopland Gelderland krijgen de kinderen uit groep 7/8 vier loopclinics aangeboden. Inmiddels hebben er al 2 plaatsgevonden en hebben kinderen verschillende oefeningen gedaan met loopvaardigheid. Misschien dat kinderen mede door deze clinics enthousiast worden om te gaan hardlopen, recreatief of in sportverband.

Gevonden voorwerpen

Regelmatig blijven er op school en buiten op het plein spullen liggen. Deze bewaren wij in de krat ‘gevonden voorwerpen’. Na verloop van tijd gooien wij vaak, mooie bruikbare voorwerpen weg in de kledingcontainer. Mist u iets, dan is een kijkje in de krat misschien de moeite waard. Dit kan tot vrijdag 16 november. Daarna gooien we alles weer weg.

Sport van de maand december

Voor de maand december staan de volgende sporten op het programma bij 'Sport van de maand': Breakdance (groep 5 t/m 7), volleybal (groep 4 en 5), turnen (groep 4 t/m 7), kickboksen (groep 6 t/m 8). Inschrijven kan tot 23 november via www.sportvandemaand.nl.

Doe-circuit

Regelmatig werken de kinderen uit groep 5 t/m 8 in een doe-circuit. Zij mogen dan kiezen aan welke onderdelen ze willen deelnemen. In kleine groepen wordt met hulp van ouders en leerkrachten gewerkt aan kunst, cultuur, techniek en de creatieve vakken. Dit keer konden de kinderen kiezen uit draadfiguren maken, je eigen stuiterbal maken, zeilkarretjes maken en racen ermee, tuinieren in de schoolmoestuin, koken met herfstgroenten of poppenkastverhalen maken en spelen. De gemaakte poppenkastvoorstellingen worden ook voor de kleuters opgevoerd.

Wat was iedereen enthousiast en gemotiveerd! Nog twee weken doe-circuit zullen nu volgen, waarin de leerlingen een ander zelf gekozen onderdeel mogen doen.

Bekijk alle foto's op onze website: