nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen5 december 2018

Voorwoord

Gelukkig de goedheiligman is toch naar Oosterhuizen gekomen. Gisteren zag het er naar uit dat we het dit jaar met een hulpsinterklaas zouden moeten doen. De hilarische Voice verkiezing had trouwens wel voor een goede vervanger gezorgd. Maar ook dit jaar kon ‘de echte’ toch op het nippertje komen en hebben we met z’n allen een heel gezellig feest gevierd. Staat er thuis ook nog een pakjesavond te wachten dan wensen wij u heel veel plezier.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Sport van de maand januari

Voor de maand januari staan de volgende sporten op het programma bij 'Sport van de maand': badminton (groep 6 t/m 8), HipHop Kids (groep 4 en 5), schermen (groep 6 t/m 8), schaken (groep 4 t/m 8) en de Kidsrun (groep 4 t/m 8). Inschrijven kan tot 31 december via www.sportvandemaand.nl.

Kidsrun

Op zondag 3 februari is de 46e Midwinter Marathon. Voor alle kinderen tot en met 12 jaar is er een Centraal Beheer Kidsrun. Via www.midwintermarathon.nl kan er ingeschreven worden voor de afstand van 500 m of 1 km in verschillende categorieën. Op de dag zelf is er géén na- inschrijving. Zie voor meer informatie de site. Inschrijven kan tot en met 12 januari 2019.

Nascholing

Om de kwaliteit van ons onderwijs op een hoog niveau te houden worden teamleden regelmatig bijgeschoold. Hierbij wat voorbeelden waar we op dit moment mee bezig zijn:

-Opleiding taalcoördinator (door Leon Timmer)
Tijdens deze opleiding wordt gekeken naar alle gebieden van het huidige taalonderwijs. Daaronder vallen onder andere technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat. Die vakken worden dan ook op schoolniveau goed geanalyseerd, zodat we kunnen werken aan een verbeterd aanbod.

-Leiding geven aan een opbrengstgerichte leercultuur (door Janny de Jongh)
Tijdens de opleiding wordt er met een theoretische onderbouwing gewerkt om de kwaliteit van het onderwijs op een positieve manier te beïnvloeden in het maatschappelijk belang van goed onderwijs.

-Bewegen & Leren (door Marvin van Veldhuizen)
Bewegen tijdens het leren vergroot niet alleen het plezier in leren. Uit onderzoek blijkt dat je makkelijker leert en beter en langer onthoudt als je beweegt tijdens het leren. Beweging betrekken bij het leren zorgt voor een meer uitdagende leeromgeving en dit draagt weer bij aan een hogere betrokkenheid én een optimaal leerresultaat.

Opbrengst Kinderpostzegels

Dit jaar hebben de kinderen uit groep 7 en 8 maar liefst € 2685,29 opgehaald met de Kinderpostzegelactie. Daarvan gaat € 671,32 naar ons zelfgekozen doel: het Kids College in Apeldoorn. Zij besteden dit bedrag aan de ontwikkeling van kwetsbare kinderen. De rest van dit bedrag zal ten goede komen aan projecten die kinderen in moeilijke situaties helpen. We zijn trots op onze leerlingen dat zij zich hiervoor hebben ingezet.