nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen19 december 2018

Voorwoord

Als altijd is deze laatste maand van het jaar een periode die voor mensen extra drukte met zich meebrengt. Sinterklaas hebben we net achter de rug, maar Kerst en Oud & Nieuw staan ons nog te wachten. Dagen vol gezelligheid, aandacht voor elkaar, maar ook dagen vol met sociale verplichtingen. Geniet vooral en vergeet niet te ontspannen.
Het team van o.b.s. Oosterhuizen wenst u allen fijne feestdagen toe.
Na de kerstvakantie zien wij elkaar weer op maandag 7 januari 2019.

Vrij

Donderdag 20 december zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij omdat zij van 17.15-19.00 uur op school worden verwacht om gezamenlijk het kerstfeest te vieren.
Vrijdag 21 december begint voor alle kinderen om 12.00 uur de kerstvakantie.

Roken

Wilt u er aan denken dat er in de school en dus ook op het schoolplein niet gerookt mag worden? Laten wij de kinderen het goede voorbeeld geven.

Foto's

Een kerstfeest biedt tal van mogelijkheden om mooie foto’s te maken. Vaak worden deze foto’s online gezet. Daarvoor moet wel toestemming worden gevraagd. Wees hier a.u.b. voorzichtig mee, want er zijn op school een aantal kinderen waarvan de ouders hiervoor geen toestemming hebben gegeven.

Samen Lezen

De nieuwe periode van Samen Lezen start op dinsdag 8 januari en duurt t/m vrijdag 21 januari 2019. We beginnen dan weer 5 minuten eerder zodat iedereen vanaf 8.30 uur aan het lezen is.

DVD hoesjes

Om de kinderen meer bij de lessen te betrekken werken wij met wisbordjes waar antwoorden op kunnen worden geschreven. Hiervoor zijn wij op zoek naar lege DVD hoesjes. Heeft u thuis nog wat liggen? U maakt er de kinderen erg blij mee. Alvast bedankt.

Mijn Omgeving Online

Op school kunnen de leerlingen op de computer veel verschillende dingen oefenen in MOO (Mijn Omgeving Online). Zo staan daar per groep oefeningen op niveau. Dit kunnen handige oefensites zijn of leerzame filmpjes.
De leerlingen vanaf groep 3 kunnen nu ook thuis inloggen via de website http://www.moo.nl.
De leerlingen van de bovenbouw mogen zelf een wachtwoord instellen en programma's toevoegen of verwijderen. Voor de onder- en middenbouw zet de leerkracht dit klaar. Op deze manier hebben zij thuis en op school een persoonlijke omgeving om in te kunnen oefenen.
Om in te kunnen loggen hebben de leerlingen hun gebruikersnaam nodig. Dit is de 1e letter van hun voornaam (hoofdletter), gevolgd door een punt, gevolgd door de achternaam (met een hoofdletter) en dan @obsoosterhuizen.nl. Tussenvoegsels als de, van de, van het worden weggelaten.

Bijvoorbeeld: J.Jansen@obsoosterhuizen.nl.
Het wachtwoord is ingesteld door de leerkracht. De leerlingen krijgen dit in de klas te horen. Op deze manier heeft uw kind thuis en op school snel toegang tot de meest gebruikte sites en programma’s!