nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen16 januari 2019

Voorwoord

Tussen alle Cito toetsen door zie ik in de pauzes veel kinderen lekker aan het sporten. Groep 5/6 is samen met meester Leon fanatiek aan het voetballen en ook de tafeltennissers zijn druk aan het trainen voor de komende wedstrijden. In de hal hangen de deuren vol met posters van de Open Dagen van de vervolgscholen. Deze zijn weer gestart en zullen hopelijk door veel kinderen uit groep 7 en 8 worden bezocht. Morgenavond beginnen de eerste adviseringsgesprekken voor groep 8. Het begin van het einde is in zicht. Jammer dat eerst al die toetsen nog moeten worden gemaakt. Het voetballen en tafeltennissen moet vandaag nog even wachten.

Welkom

Alycia Berndsen en Timur Aybek zijn vier jaar geworden en mogen nu echt naar de basisschool. Wij wensen Alycia en Timur een plezierige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Samen Lezen

Dinsdag 22 januari is deze periode van Samen Lezen al weer afgelopen. Op dinsdag 5 februari start de volgende periode.

Theater voor groep 3/4

Groep 3/4 is dinsdag 15 januari naar de theatervoorstelling ‘Help de sprookjes zijn op’ geweest in Gigant. De voorstelling gespeeld door improvisatietheater Sprietsels, was een interactieve, geïmproviseerde theatervoorstelling. Samen met enkele kinderen uit het publiek speelden de acteurs geïmproviseerde sprookjesverhalen.
Rijouders nog hartelijk dank voor jullie hulp.

Nationale voorleesdagen

Van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. In dit kader schenken wij extra aandacht aan het voorlezen. De komende dagen starten we in elke groep ’s morgens met voorlezen. Mocht U zelf nog willen voorlezen geef dat dan aan de groepsleerkracht door!  Op 23 januari komt de heer J. Smaal van Karate-do Smaal, bij ons op school voorlezen in groep 5/6 en 7/8. Natuurlijk sluit hij af met een karate clinic.

Muziekfun

Deze week kregen de leerlingen van groep 4 t/m 8 een kennismakingsles van het muzikaal project genaamd 'Muziekfun' van het Multi Muzikaal Theater, een orkest onder leiding van Henry Vels. Tijdens deze les hebben de leerlingen met elkaar mogen experimenteren met muziek en het accordeon. Inschrijven voor dit project is mogelijk d.m.v. het inschrijfformulier. Uw kind heeft dit meegekregen van de groepsleerkracht,

Nieuwe computers

Ik durf het bijna niet te vermelden, maar....als alles goed gaat, dan krijgen wij woensdag 22 januari eindelijk onze nieuwe computers. Laten we duimen dat er dit maal geen kink in de kabel komt.

Foto Koch

Maandag 18 februari a.s. komt een fotograaf van Foto Koch op school. De foto’s worden gemaakt in het speellokaal op school. We beginnen om 8.30 uur met de peuters en aansluitend de groepen 1 t/m 8. Natuurlijk kunnen ook broertjes en zusjes, onder schooltijd, samen op de foto. Wilt u dat ook broertjes en/of zusjes die (nog) niet op de basisschool zitten mee op de foto gaan, dan kunt u dit aangeven bij Dinie Bouwman. Dit kan ook per e-mail: dbouwman@leerplein055.nl Verder hebben we nog een tip van de fotograaf: door kleurrijke kleding te dragen komt de foto beter tot zijn recht. Ook mogen de kleuters hun lievelingsknuffel meenemen.

Sport van de maand februari

Voor de maand februari staan de volgende sporten op het programma bij 'Sport van de maand': korfbal (groep 4 t/m 6), tafeltennis (groep 6 t/m 8), twirlen (groep 4 en 5) en Capouira (groep 4 t/m 8). Inschrijven kan tot 24 januari via www.sportvandemaand.nl.