nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen30 januari 2019

Voorwoord

Dagelijks zijn wij bezig met de kwaliteit van ons onderwijs. Het is onze taak ervoor te zorgen dat die kwaliteit goed is. Uw kind heeft hier recht op. Maar leerkrachten zijn mensen en geen machines. Ook zij kunnen ziek worden en moeten vervangen worden. Maar door het gebrek aan invallers is er in het onderwijsveld een nieuw probleem bijgekomen. Een dezer dagen ontvangt u hierover een brief waarin het een en ander wordt toegelicht. Om de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen moeten wij soms moeilijke keuzes maken. Om te kunnen bieden wat uw kind nodig heeft komen wij vrijdag 15 maart weer in actie. Wij doen, naar alle waarschijnlijkheid, mee aan de landelijke stakingsactie. De school zal dan gesloten zijn. Jammer dat het nodig is, maar niet wij, maar de politiek wil geen kwaliteit leveren.

Voor een overzicht van al onze activiteiten kijkt u in onze online agenda.

Nieuwe chromebooks

Dinsdag 22 januari werden eindelijk de chromebooks bij ons op school geïnstalleerd. We hebben er lang op moeten wachten. De uitrol ging gelukkig vrij vlot en de leerlingen kunnen er al de nodige opdrachten op maken. In de groepen zijn er standaard een paar aanwezig. Voor de andere chromebooks hebben we een schema gemaakt zodat de hardware optimaal wordt benut. De komende periode zal alles geoptimaliseerd worden.

Voorstelling Orpheus groep 5/6

Maandag is groep 5/6 naar Orpheus geweest voor de theatervoorstelling van De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen. Het was een grappig en gezellig gebeuren. Alle ouders bedankt voor het rijden.

Passend Onderwijs

Minister Slob brengt op 27 maart 2019 een bezoek aan regio Apeldoorn. Ter voorbereiding op dit bezoek is een online vertelpunt opengesteld tot 31 januari 2019.

Bijgaand sturen wij oproepbrieven om ervaringen te delen via het online vertelpunt over Passend Onderwijs voor leerlingen en voor ouders/verzorgenden.

Dit vertelpunt is uitsluitend anoniem in te vullen. Oproep online vertelpunt voor leerlingen
Oproep online vertelpunt voor ouders verzorgenden

Buurtverbinders

Buurtsite OnsOosterhuizen.nl is genomineerd voor een subsidie van de ING. De buurtverbinders moeten daarvoor stemmen verzamelen en vragen om jullie hulp! Stemmen kan vóór 12 februari op: www.helpnederlandvooruit.nl. Alvast heel erg bedankt!