nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen13 maart 2019

Voorwoord

Het komt niet door de luizenmoeders, die alle hoofden weer hebben gecontroleerd en het komt ook niet door de komende Week van de Lentekriebels, maar toch kriebelt het de laatste tijd op school. De gevolgen van het lerarentekort zijn namelijk voelbaar. Maandag hadden we eigenlijk een groep naar huis moeten sturen omdat er geen vervanger was voor een zieke leerkracht. Door interne wisselingen hebben we dit weten te voorkomen, maar omdat dit ten koste gaat van andere groepen is het geen ideale oplossing. Daarnaast kunnen de extra budgetten voor werkdrukvermindering niet ingezet worden omdat er geen vervangers zijn. Al met al levert dit een hoop frustratie op. Voor ons is het een extra reden om vrijdag te staken en een signaal af te geven dat wij de kwaliteit van ons onderwijs willen behouden.

Welkom

Hoera! Niko Smolders, Finn Engel, Noa Stans, Indy-Joy Buitenhuis en Joyce Geerdink zijn vier jaar geworden. Wij verwelkomen deze kinderen in groep 1 en wensen ze een plezierige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Ouder-app

Vorige week is de ouder-app in gebruik genomen. Deze app is belangrijk voor de informatieverstrekking. De schoolagenda is hier ook te vinden. Omdat nog niet alle ouders van deze app gebruik maken, sturen we voorlopig een aantal berichten via meerdere kanalen. Het is de bedoeling dat korte berichten straks alleen via de ouder-app worden verzonden. Wij verzoeken u dan ook hier gebruik van te maken. Heeft u hulp nodig, dan wil Grada van Duyn u met alle plezier helpen.

Sport van de maand april

Voor de maand april staan de volgende sporten op het programma bij 'Sport van de maand': hockey (groep 4 t/m 8), dans/theater  (groep 4 t/m 8) en beeball (groep 4 t/m 8). Inschrijven kan tot 23 maart via www.sportvandemaand.nl.

Lentekriebels in de klas

Van 18 tot en met 22 maart is het weer de Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek over relationele en seksuele vorming voor het basisonderwijs. Groep 1 t/m 8 volgt tijdens deze week elke dag een les over relaties en seksualiteit, passend bij de leeftijd van de kinderen.

.

Muziek groep 5/6

Op vrijdag hebben de leerlingen van groep 5/6 les van 'meester Wietse', de vader van Isa en Luc. Hij heeft veel ervaring in de muziekwereld en wil dit graag met ons delen. In de klas zijn we begonnen met de basis; maat, ritme, melodie en hoe zich dat vertaalt naar de klassieke muziek. Veel hedendaagse muziek is afgeleid van de klassieke muziek, en dus heel herkenbaar voor kinderen. Hopelijk komt er veel muzikaal talent naar voren tijdens deze lessen.

Koningsspelen

Misschien heeft u het al via social media vernomen, maar onze school heeft een compleet verzorgde Koningsspelen gewonnen! Deze prijs hebben wij te danken aan een verloting van Accres Sportstimulering en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Meer informatie over het programma zullen wij binnenkort bekend maken.