nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen27 maart 2019

Voorwoord

Zondag zetten we de klok een uur vooruit. De zomertijd begint. Laten we hopen dat het nog wat warmer wordt. Meestal neemt het drinken van water dan weer toe, want wij stimuleren dit graag. Een klasselunch hoort ook bij een gezonde leefstijl. Hieronder kunt u meer lezen over deze onderwerpen. Vanmiddag gaan teams uit groep 7/8 lekker sportief bewegen op de voetbalvelden van Victoria Boys en SV Orderbos. Allen veel succes gewenst.

Welkom

Sophie Veldhuis, Jesse Johannes en David Pors zijn vier jaar geworden en mogen nu 'echt' naar o.b.s. Oosterhuizen. Wij wensen deze kinderen een prettige, leerzame schooltijd toe.

Drink Water! Helpt u ook mee?

Als 'Gezonde School' willen wij graag meewerken aan een gezondere leefomgeving voor kinderen. Water drinken hoort daarbij. Daarom krijgt ieder kind bij de intake een bidon. Ze waren een poosje niet voorradig, maar inmiddels is de nieuwe zending binnen en willen wij de bewustwording bij ouders en kinderen weer vergroten. Weet u dat het drinken van gezoete dranken één van de oorzaken is van overgewicht? Water drinken verhoogt de concentratie tijdens de les en we helpen ook nog eens mee het afval te verminderen. Bent u benieuwd naar de hoeveelheid suiker per pakje/blikje drinken? Bekijk onderstaand filmpje van kinderburgemeester Sibel en wethouder Stukker. Zij deden een suikertest!

Filmpje van kinderburgemeester Sibel en wethouder Stukker

Open dag woensdag 10 april

Op woensdag 10 april houden alle basisscholen in Apeldoorn ‘Open Dag’. Kom gerust een kijkje nemen in onze klassen. Leerlingen uit groep 7 en 8 geven rondleidingen. Bent u nieuwsgierig hoe wij lezen, wilt u zien hoe wij werken met tablets in de midden- en bovenbouw of hoe wij rekenen of taal geven? Krijg een beeld en voel de sfeer. Deze dag is uiteraard bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte school voor hun kind(eren). Mocht u ouders in uw omgeving kennen die op zoek zijn naar een school, wilt u hen dan attenderen op onze Open Dag? Of wilt u zo vriendelijk zijn onze berichten op social media hierover te delen? Alvast hartelijk dank! Natuurlijk blijven ook alle andere belangstellenden van harte welkom om o.b.s. Oosterhuizen ‘in bedrijf’ te zien. Klik hier voor het programma van deze dag.

Gastles Provinciale Statenverkiezingen groep 7/8

Op maandag 18 maart heeft Maaike Moulijn, voorheen statenlid voor de PvdD in Gelderland, een gastles verzorgd over de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De kinderen van groep 7/8 hebben geleerd wat de provincie zoal doet en waarom deze verkiezingen voor iedereen belangrijk zijn. Ter afsluiting werd de klas verdeeld in verschillende politieke partijen en werd er een debat gevoerd over het (fictieve) plan om een windmolen op het schoolplein te plaatsen.

Schoolhockey

Afgelopen woensdag hebben zeven leerlingen uit de groepen 4 en 5 hun hockeykunsten kunnen vertonen. Tijdens het eerste deel volgden de kinderen verschillende clinics om een beetje bekend te raken met de sticks. Daarna mochten ze, onder aanmoediging van een groepje enthousiaste ouders, maar liefst zes wedstrijden spelen. Ons team maakte 17 goals en kreeg er 0 tegen. Zonder twijfel haalden ze zo de beker van de eerste plek binnen. De volgende dag zijn ze trots langs alle klassen geweest om die mooie prijs te laten zien.

Klasselunch groep 7/8

Donderdag 28 maart hoeven de kinderen van groep 7/8 zelf geen lunch mee te nemen naar school. Zij gaan namelijk zelf een heerlijke, gezonde lunch klaarmaken tijdens de zogenaamde 'Klasselunch'. De kinderen maken kennis met gezonde(re) alternatieven als lunch. Dit project past prima bij ons als 'Gezonde school'!

Stagiaires

De komende tijd gaat u nieuwe gezichten zien op o.b.s. Oosterhuizen. Het betreft Loek van Eendenburg, Jurgen Van der Blom en oud-leerling Eva Hoitink (allen van de Heemgaard), die hun maatschappelijke stage lopen in verschillende groepen. Jesse Tieltjes, Bos-student Aventus, gaat binnenkort gymlessen verzorgen op de donderdag onder begeleiding van de leerkrachten.