nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen24 april 2019

Voorwoord

Groep 8 heeft de Cito eindtoets erop zitten. Drie ochtenden hebben onze jongens en meisjes hun uiterste best gedaan. Nu gaan we met z’n allen maar hopen op mooie resultaten. Aan het weer heeft het in ieder geval niet gelegen. In tegenstelling tot de koude Koningsspelen, scheen de zon volop bij de bloemlegging en het paaseieren zoeken. We konden ook genieten van een prachtig Paasweekend. Nog even naar school en zaterdag gezellig Koningsdag vieren. Dan sluiten de schooldeuren een weekje en zien we elkaar weer op maandag 6 mei. Alvast een fijne meivakantie gewenst.

Welkom

Hoera, op Paasmaandag is Isabel van Dungen 4 jaar geworden.  Nu mag zij, samen met haar broer Fausto uit groep 2, naar school. Isabel wij wensen je een plezierige, leerzame tijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Brief van de wijkagent

Beste (groot-)ouders,

Ik ben wijkagent in een heel mooi gebied, namelijk Oosterhuizen-Lieren-Loenen en Beekbergen. Bewust zette ik Oosterhuizen even vooraan. Wat is het mooi daar en wat staat daar toch een mooie school met alles erop en eraan. Dan hebben ze daar ook nog, bijna ouderwets, veel ruimte rond de school om te parkeren. Het verbaasde mij dan ook zeer dat er wat 'schermutselingen' plaats vonden rond parkeergedrag op deze locatie.  Tips voor verbetering over de verkeersstromen rond o.b.s. Oosterhuizenzijn simpel - Laat kinderen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school komen (ook nog gezond) - Volg de aanwijzigingen over het parkeerbeleid op (twee auto's achter elkaar parkeren en uitritten vrijhouden) - Attendeer (groot-)ouders op de afspraken rond het brengen en halen van hun (klein-)kinderen - Durf elkaar (netjes) aan te spreken Helaas blijkt in de praktijk steeds weer dat mensen, vooral volwassenen, moeite hebben zich …

Meer lezen.

Geboren

Op 28 maart is het zusje van Sophie Veldhuis geboren. Wij willen de familie van harte feliciteren met de geboorte van Daphne Marilynn. Samen veel geluk gewenst!.

Verkeersexamen groep 7

Nadat de kinderen van groep 7 op 4 april al het theoretisch examen hadden gemaakt, mochten zij maandag 15 april het praktijkexamen doen. De afgelopen tijd is er extra veel geoefend om ervoor te zorgen dat iedereen goed voorbereid was. Ook is er bij veel kinderen thuis extra geoefend, bijvoorbeeld door de route in Beekbergen alvast te verkennen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat alle kinderen geslaagd zijn. Gefeliciteerd allemaal! Het verkeersdiploma hebben jullie verdiend.

Paasbroden

De paasbrodenactie van de ouderraad was een groot succes. De opbrengst van € 1124,- komt geheel ten goede aan de kinderen. De winnaars van de bioscoopbonnen zijn Luna Oosterkamp, Lucas van Oostende, Johan v/d Hel, Leander Stans, Michelle van Maanen en Sem Heidema. Van harte gefeliciteerd.

Herdenking bevrijding Oosterhuizen

Dinsdag 16 april werd in Oosterhuizen herdacht dat het dorp 74 jaar geleden werd bevrijd. Jaarlijks wordt er stilgestaan bij deze gebeurtenis die men niet mag vergeten. Onder muzikale begeleiding van Dick Singel, de pipe-major en Harrie van Ee, de piper van de 48th Highlanders of Holland, werden vlaggen gehesen en gedichten voorgelezen door de kinderen van o.b.s. Oosterhuizen. Na een toespraak, het zingen van het Wilhelmus en het Bevrijdingslied werd door ieder kind een bloem of een takje bij het bevrijdingsmonument gelegd. De herdenking werd afgesloten door één minuut stilte.

Moederdag

Het is weer bijna Moederdag! Op die dag zullen veel moeders goed verwend en extra gewaardeerd worden, en terecht! Vanuit school kunnen moeders van de kinderen uit de onderbouw ook een leuke verrassing verwachten. Vanaf dit jaar is dat in de bovenbouw niet meer het geval. De periode voor de meivakantie is het programma in deze groepen erg vol, en ligt de focus op andere activiteiten. Wij hopen natuurlijk wel dat het mooie lenteweer alle moeders die dag letterlijk in het zonnetje kan zetten!