nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen5 juni 2019

Voorwoord

De voorbereidingen van het Oranjefeest zijn in het dorp en dus ook op school zichtbaar. De kinderen zijn enthousiast, ze zijn prachtige kunstwerken aan het maken. Donderdagmiddag zijn de leerlingen van groep 1 t/m 4 om 12.00 uur vrij omdat ze vrijdagmiddag allemaal verkleed op school worden verwacht. Na het Oranjefeest mag iedereen een hele week genieten van een extra vakantie. Alvast veel plezier en gezellige Pinksterdagen gewenst. We zien elkaar weer op maandag 17 juni.

Welkom

Solèn van Zeist is vier jaar geworden en mag nu echt naar de basisschool. Wij wensen Solèn een plezierige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

EHBO examen groep 8

De afgelopen maand hebben de leerlingen uit groep 8 een EHBO cursus gevolgd op de dinsdagmiddag na schooltijd. De cursus werd dit jaar gegeven door vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Apeldoorn. De laatste bijenkomst was tevens het examen waarvoor alle leerlingen met vlag en wimpel zijn geslaagd. Allemaal gefeliciteerd! Hopelijk is dit eerste EHBO diploma aanleiding om in de toekomst 'geschoold' te blijven d.m.v. vervolgcursussen. Hiermee hopen we te bereiken dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn om te helpen als dat nodig is.

Ontruimingsoefening

Dinsdag hebben we naar volle tevredenheid een ontruimingsoefening gehouden. Alles verliep rustig. Iedereen was goed op zijn taken voorbereid en in een mum van tijd was men veilig op de verzamelplaats in het amfitheater. Laten we hopen dat deze oefening altijd een oefening blijft.

Parkeren

Vorige week hebben de kinderen van de Leerlingenraad, onder begeleiding van verkeersouder Elisa Capel, toegezien bij het parkeren. Ze waren niet ontevreden. Veel mensen kregen een groene kaart, d.w.z. dat ze goed geparkeerd stonden. Slechts een enkeling had het beter kunnen doen en ontving een rode kaart. Voor deze bestuurders: volgende keer beter!

Verkeersouder gevraagd

Wij zoeken een opvolger voor onze verkeersouder Elisa Capel, omdat haar jongste zoon naar het voortgezet onderwijs gaat. Zij heeft een aantal jaren deze taak op zich genomen en hoopt dat iemand het stokje over wil nemen. Heeft u belangstelling, geef het dan door aan Dinie Bouwman. Uw hulp wordt op prijs gesteld.

Processierups

Zo vlak voor de vakantie hebben we vervelende bezoekers gekregen. De processierups heeft zich weer genesteld in de grote eik op het schoolplein. Wij hebben er melding van gemaakt en hopen maar dat deze ongenode gasten snel weggehaald worden. Voorlopig dus maar even uit de buurt van de eikenbomen blijven.

CleanWise

De gemeente Apeldoorn is een pilot gestart met CleanWise, afval scheiden op basisscholen. Daar wij dit al deden en interesse hebben getoond in dit project, waar geen kosten aan het ophalen van PMD (plastic, metalen en drankkartons) en GFT (groente, fruit en tuinafval) verbonden zijn, zijn wij als eerste school gevraagd hieraan mee te doen. Groep 7/8 kreeg in dit kader een leuke workshop 'recycling van plastic' van de Techniekfabriek. In het begin van het nieuwe schooljaar wordt de pilot geëvalueerd en maakt de gemeente Apeldoorn een besluit over de mogelijke invoering voor alle basisscholen in de gemeente. Wij hopen op een positieve beslissing, zodat wij  Wilma Westrik definitief kunnen bedanken voor het meenemen van heel veel plastic afval.

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.