nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen26 juni 2019

Voorwoord

Op dit moment hebben veel mensen overlast van de processierups. De gemeente is al twee keer in actie gekomen om deze bezoekers in de eikenbomen rondom de school, te bestrijden. Helaas duiken de rupsen overal in Nederland op en is de situatie nog niet onder controle. Laten we dan maar genieten van het mooie weer, nou ja genieten? Warm weer is heerlijk, maar dan moet je wel in een schaduwrijke tuin of aan de rand van het zwembad zitten. Laten we niet zeuren. Op school is het (beneden) redelijk uit te houden. Aangepaste lessen, veel water drinken, goed insmeren, een waterspetter-middag en een ijsje, maken veel goed.

Geboren

Hoera! Sophie van Dijken uit groep 2 heeft op 21 juni een broertje gekregen, met de mooie naam Samuel. Wij wensen het gezin samen heel veel geluk.

Formatie

Op dit moment is de formatie voor komend schooljaar nog niet helemaal afgerond. Er lopen nog wat zaken m.b.t. werkdrukverminderingsuren, IB en extra ondersteuning. Hierover wordt u z.s.m. ingelicht. Het volgende is wel definitief: -Leon Timmer heeft op vrijdag ouderschapsverlof -Carleen Driessen heeft een vaste aanstelling gekregen en werkt op maandag, donderdag en vrijdag -Op maandag en donderdagmorgen wordt groep 7/8 gesplitst -Op donderdagmiddag geeft Leon extra hulp in groep 5/6 en de ‘projectgroep’ -Grada van Duyn werkt ook op vrijdagmorgen (10 x niet) bij de kleuters -Sigrid Klaassen gaat op donderdag, afwisselend in alle groepen, de werkdrukverminderingsuren, werken

Groepsverdeling 2019- 2020

De groepsverdeling 2019-2020 ziet er (waarschijnlijk) als volgt uit:
Groep 1/2 Grada + Chantal (o.a.: ma, di, do, vr)+ Kitty (o.a.: woe)
Groep 3/4 Sigrid, Rita + Kitty (o.a.) en Hannie (o.a.)
Groep 5/6 Leon (ma t/m do), Carleen (do.mi, vr)
Groep 7/8 Marvin + ondersteuning Carleen (ma, do.mo)

Wisselmoment

Op donderdag 11 juli gaan we om 9.30 uur ‘ruilen van groepen’. Het is altijd leuk, maar soms ook spannend. Even kennismaken met de leerkracht en de klasgenoten van komend schooljaar en horen wat er na de vakantie allemaal te gebeuren staat.

Ready 2B brugklasser

Vorige week woensdag en vandaag hebben de leerlingen van groep 8 de workshop ‘Ready 2B brugklasser’ gehad, die hen voorbereid op de overgang naar de middelbare school. In deze training ging het over weerbaar zijn, het maken van keuzes, nee-zeggen, groepsrollen en pesten. Ja-, nee- en twijfelgevoelens, houding en uitstraling waren ook onderdeel van het programma. Het was een actieve en gevarieerde workshop waarin alle aspecten van weerbaarheid aan bod kwamen. Hopelijk hebben de leerlingen nu alle instrumenten in handen om een goede start in het voortgezet onderwijs te maken.

Leerlingenraad

Afgelopen vrijdag was de laatste bijeenkomst van de leerlingenraad van dit schooljaar. We hebben afscheid genomen van Meike, Jochem, Wout en deze kinderen bedankt voor hun goede inzet en positieve bijdrage. Er was nog wel een klus te klaren. De opbrengst van de kunstveiling moest nog besteed worden. De kinderen hebben buitenspel-materialen uitgezocht nadat er in de groepen al een voorselectie was gemaakt. We hopen nog voor de zomervakantie de spullen binnen te hebben.

OnsOosterhuizen.nl is jarig

Het digitaal platform wwwOnsOosterhuizen.nl bestaat 5 jaar en dat wordt op 6 juli met het hele dorp gevierd. Van 16.00 tot 18.00 uur is er een superleuke theaterworkshop van Tim Koldenhof voor kinderen tijdens het 'bontebuurtfeest'. Lijkt het jou leuk om te dansen, zingen en acteren? Dan is deze workshop écht iets voor jou. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Als kers op de taart zullen de kinderen na de workshop laten zien wat zij allemaal hebben geleerd op het podium! Doe jij ook mee? Neem je ouders ook mee; ook voor hen is er van alles te zien en beleven! Meld je aan via onsoosterhuizen@gmail.com.

Codeclub Apeldoorn zoekt begeleiders codeerlessen

Codeclub Apeldoorn is altijd op zoek naar begeleiders. Van begeleiders wordt verwacht dat zij de lesmethode onder de knie willen krijgen en minimaal drie keer een groep begeleiden. Codeclub Apeldoorn heeft het lesmateriaal en de hardware hiervoor beschikbaar. De ervaring is dat het lesmateriaal niet moeilijk is en dat de kinderen en de scholen zeer enthousiast zijn! Codeclub Apeldoorn

Dode hoek

Je kent het wel; je bent net van plan iemand in te halen, doemt er ineens een auto naast je op.. de dode hoek! Maar kent jouw kind dit ook? Veel kinderen weten niet goed wat de dode hoek bij voertuigen nu precies is, en welke gevaren dit met zich meebrengt. Daarom is er nu de gratis app: Uit De Hoek! De app leert kinderen de dode hoek herkennen door spelenderwijs (met augmented reality) voorbeeldsituaties te schetsen. Een echte aanrader om weer veilig op pad te kunnen, ook voor ouders!