nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen10 juli 2019

Voorwoord

Nog maar anderhalve week en dan is het zomervakantie. We kijken terug op een jaar met veel mooie momenten. Ook het onvermijdelijke afscheid van leerlingen komt nu snel dichterbij. We zullen ze missen. Wij hopen dat de kinderen eveneens met plezier terug kunnen denken aan dit schooljaar. Voor groep 7/8 gaat dit in ieder geval op voor het zeer geslaagde schoolkamp. Hieronder kunt u meer lezen over het kamp en de schoolreisjes. Op de website zijn meer foto's te zien.

Schoolreis groep 3 t/m 6

Vorige week maandag zijn de groepen 3 tot en met 6 op schoolreis geweest naar De Waarbeek in Hengelo. Het was een gezellige en zonnige dag. De kinderen hebben zich heerlijk kunnen uitleven in de rodelbaan, de rups, de botsauto’s, de survivalbaan en nog veel meer! Een lekker frietje en een ijsje maakten de dag compleet. Het reizen met de bus blijft ook een hele belevenis! Wij danken de ouderraad voor hun extra bijdrage.

Welkom

Jack Bakker is vier jaar geworden en mag nu ‘echt’ naar de basisschool. Wij wensen Jack een prettige, leerzame schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen toe.

Geslaagd

Leon Timmer heeft met goed gevolg de nascholing Taalcoördinator/ Taalexpert afgerond. Leon proficiat met het behaalde resultaat. Wij zijn er van overtuigd dat deze kennis onze leerlingen ten goede zal komen.

Schoolkamp groep 7/8

Groep 7/8 is dit jaar op schoolkamp geweest naar de Zuiderzon in Eerbeek. Er is op de eerste dag o.a. een bezoek gebracht aan het ereveld in Loenen. Op de tweede dag mochten de kinderen winkelen in Eerbeek, maar ook bowlen, lasergamen en wandklimmen bij Landal. Na de barbecue was er ook nog een onvergetelijke spooktocht. Op de laatste dag konden de kinderen zich uitleven in het zwembad. Het was volgens de kinderen een superleuk kamp!

Formatie

In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat er nog een paar open eindjes m.b.t. de formatie waren. Inmiddels kan ik u u vertellen dat wij op maandag een nieuwe IB’er krijgen in de persoon van Monique Resoort. Nienke van der Hoff blijf om de week op dinsdag. Na een Europese aanbesteding hebben wij van het samenwerkingsverband een nieuwe gedragswetenschapper toegewezen gekregen. Het betreft Rianne Verbers. Tenslotte gaat Rita van Eysden op vrijdagmiddag extra ondersteuning in groep 5 t/m 8 geven. De nieuwe mensen wil ik van harte welkom heten en allen veel werkplezier en succes toewensen.

We blijven lezen!

Het hele schooljaar hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun eigen leesniveau. In veel gevallen met goed resultaat! Wil jij ook zo graag dat je na de zomervakantie niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen? Lees dan de zomer door met De Actief Leren Lezen zomerbingokaart. Elke keer als een kind in de vakantie tien minuten heeft gelezen, kunnen deze tien minuten worden afgetekend op de bingokaart. Maar…..Dat kan niet zomaar. De kinderen moeten lezen op de fijne en gekke plekjes die op de bingokaart staan. Zo lezen ze bijvoorbeeld tien minuten in een hangmat, op het strand, met een pet op of op een trap. Download de bingokaart op https://actieflerenlezen.nl/zomerbingo-van-actief-leren-lezen/.

Spelmaterialen

De meeste spullen die van de veiling-opbrengst zijn gekocht, zijn binnen. Nog even wachten en dan gaan ze in de kratten naar buiten. Veel plezier ermee!

Logopedie

Graag brengen wij u op de hoogte van een wijziging in de algemene logopedische screening met ingang van het nieuwe schooljaar augustus 2019. De algemene logopedische screening op 5 jarige leeftijd wordt geïntegreerd in het gezondheidsonderzoek 5 jarigen op het CJG. Hiermee komt de huidige werkwijze met vragenlijsten (voor leerkracht en ouder) via school te vervallen. Mocht de screening in het gezondheidsonderzoek aanleiding geven tot nader onderzoek, dan zal de CJG logopediste deze uitvoeren op het CJG. Waar nodig zal er een observatie en/ of onderzoek op school plaatsvinden. Met deze gewijzigde werkwijze verwacht het CJG haar kwaliteit te verbeteren en beter aan te sluiten bij de wensen van ouders en scholen.

PeuterSpeelGroep juffendag

Ja, ja, de laatste weekjes zijn alweer aangebroken. Nog even lekker bezig zijn met ons thema "Water" en daarna mag iedereen heerlijk gaan genieten van de zomervakantie. Maar voordat het zo ver is, hebben we nog kunnen genieten van een heel gezellige juffendag. Springen op het luchtkussen, spelen met water en waterballonnen en als afsluiter heerlijke pannenkoeken gebakken. Kortom een erg gezellige dag. Bedankt allemaal. Dan willen we bij deze iedereen ook alvast een heel fijne en zonnige zomervakantie toewensen! Groeten Kimberley en Nynke PSG Oosterhuizen