nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen17 juli 2019

Voorwoord

De vakantie staat voor de deur en we zijn druk bezig met het afronden van dit schooljaar en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Gisteravond was het afscheid van groep 8. Erg leuk, maar toch eigenlijk ook weer niet, want het blijft een afscheid. Hieronder een kort verslag. Op de website zijn de foto’s te vinden. Donderdag gaan we voor de laatste keer met elkaar pannenkoeken eten. Hiervoor kunnen we nog een aantal bakouders gebruiken. U kunt zich opgeven bij Dinie Bouwman. Het team van o.b.s. Oosterhuizen wil iedereen, die het afgelopen jaar behulpzaam is geweest, hartelijk bedanken. Wij kunnen niet zonder uw hulp en hopen komend schooljaar weer een beroep op u te mogen doen. Tot slot wensen wij u allen een heerlijke vakantie, rust lekker uit en geniet. Dan zien wij elkaar weer op maandag 2 september.

Processierups

Nu dachten wij dat de ellende met de processierups minder was geworden en dan kom je op school en dan blijkt dat zelfs de banken op het plein onder die vervelende haartjes zitten. De ouders van groep 8 zijn pro-actief geweest en hebben de banken voor de zekerheid maar even ingepakt. Maar....wat blijkt.....het was helemaal geen rups. Het was het afscheidscadeau van de kinderen uit groep 8. Drie prachtige nieuwe banken voorzien van de namen van de kinderen. Allen bedankt voor dit fantastische cadeau.

Afscheid groep 8

Deze week staat voor groep 8 ook in het teken van afscheid. Na weken van intensief oefenen, lieten zij dinsdag hun zelfgemaakte voorstelling 'Oosterhuizen's got talent' zien aan het publiek. 's Middags waren eerst de kinderen van school aan de beurt. Nadat er genoten was van een gezamenlijke maaltijd op school, was het de beurt aan familieleden, vrienden en andere belangstellenden, om de voorstelling te bekijken. Hierna kregen de kinderen van groep 8 hun basisschooldiploma uitgereikt en kreeg de school een prachtig cadeau aangeboden, waarover u elders in deze nieuwsbrief heeft kunnen lezen. De avond werd afgesloten onder het genot van een hapje en drankje en hierbij werd vooral nagepraat over het fantastische optreden. A.s. vrijdag nemen de kinderen van groep 8 definitief afscheid d.m.v. het traditionele snoepstrooien en aansluitend zullen zij voor de laatste keer, door een erehaag, de school verlaten. Geniet van jullie vakantie en heel veel succes in …

Muzikaal optreden groep 5/6

Al maandenlang hebben de leerlingen van groep 5/6 muziekles van meester Wietse, de vader van Isa en Luc. Daarbij is de geschiedenis van de muziek uitgebreid besproken, en hebben de leerlingen geleerd uit welke instrumenten en personen een orkest bestaat. Na flink wat oefenen hebben de leerlingen vandaag een muziekstuk opgevoerd, geschreven door meester Wietse zelf. Al het muzikale talent kwam hierin naar voren, aangevuld door prachtig didgeridoo spel van de opa van Wout. Het was een geslaagd optreden! Alle bezoekers bedankt voor hun aandacht. Meester Wietse bedankt voor je inzet en enthousiasme!

Gevonden voorwerpen

Zoals ieder jaar blijft de krat met gevonden voorwerpen vol. Donderdag worden de voorwerpen voor de laatste keer buiten uitgestald. Vrijdag stoppen wij de overgebleven spullen in de kledingcontainer. Kom a.u.b. nog even kijken of er iets van uw kind bij zit.