nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen11 september 2019

Voorwoord

De school leeft weer. Het is fijn om elkaar weer te zien. Het is altijd even wennen na een zomervakantie, maar we gaan gewoon weer aan de slag. Wij hebben er vooral veel zin in en hopen dat iedereen er een mooi, leerzaam en sportief schooljaar van maakt. Succes allemaal!

Welkom

Delano Ribbink, Jorit de Rooy en Luke Barendregt zijn de nieuwe leerlingen in groep 1 die wij van harte willen verwelkomen. Allemaal een fijne schooltijd op o.b.s. Oosterhuizen gewenst!

Even voorstellen

Mijn naam is Monique Resoort en aankomend schooljaar ben ik de intern begeleider van o.b.s. Oosterhuizen. Ik zal mij hoofdzakelijk met de leerlingenzorg bezighouden. Ik werk al geruime tijd voor Leerplein055 als intern begeleider en zal dit schooljaar werkzaam zijn op twee scholen. Op de maandag ben ik op Oosterhuizen te vinden en mijn overige werkdagen op De Mheen. Ik ben goed bereikbaar via mail: mresoort@leerplein055.nl. Ik ben vanaf september woonachtig in Twello en woon samen met mijn man, zoon (4) en dochter (1,5). Naast mijn werk als intern begeleider geef ik een avond in de week sportles bij een sportschool. Ik kijk er naar uit om dit schooljaar de school en jullie te leren kennen en hoop dat we samen een prettig en goed schooljaar tegemoet gaan.

 

Schoolbrengweek

De scholen zijn weer begonnen en nu is het aan ouders om te kiezen voor de fiets. Ook in de Europese Mobiliteitsweek zal dit jaar forse aandacht worden geschonken aan het fietsen naar school. Deze week (van 16 tot en met 20 september) heeft dit jaar als thema ‘lopen en fietsen’. Daarom roepen wij iedereen op om de auto die week thuis te laten en deel te nemen aan de eerste Schoolbrengweek. 

Om de kinderen voor te bereiden op de gevaren in het verkeer, krijgt groep 7/8 morgen een gastles over de 'dode hoek' van ROV Oost Nederland.

 

Parkeerafspraken

Zo aan het begin van het schooljaar nogmaals de tips van de wijkagent voor verbetering van de verkeersstromen rond o.b.s. Oosterhuizen:– Laat kinderen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school komen (ook nog gezond) – Parkeer twee auto’s achter elkaar en uitritten vrijhouden – Attendeer (groot-)ouders op de afspraken rond het brengen en halen van hun (klein-) kinderen – Durf elkaar (netjes) aan te spreken. 

Kids College Apeldoorn

Kids College Apeldoorn helpt kinderen te ontdekken waar ze goed in zijn! KCA verzorgt op 24 zondagmiddagen per jaar gastlessen waarin telkens een ander beroep centraal staat. Van webdesigner tot politieagent, van automonteur tot cameraman: kinderen komen op plaatsen waar ze anders niet zouden komen. Het (gratis) programma is bedoeld om het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Verleg je grenzen, weet wat je waard bent, laat jezelf zien! We starten ons programma op zondag 6 oktober. Er is nog plaats voor kinderen uit groep 7 en groep 8! Voor meer informatie: zie onze website www.kidscollegeapeldoorn.nl of mail met Patricia Wentzel, info@kidscollegeapeldoorn.nl    

Informatieavonden

Aan het begin van ieder schooljaar worden alle ouders namens de leerkracht van uw kind uitgenodigd voor een informatieavond. Deze zijn op maandag 16 september voor groep 1/2 (19.00-20.00 uur)  groep 7/8 (20.00-21.00 uur) en groep 5/6 (21.00-22.00 uur) op woensdag 25 september voor groep 3/4 (19.00-20.00 uur). Op deze avond krijgt u te horen wat er komend schooljaar allemaal aan de orde komt. Tevens kunnen de nieuwe (groene) calamiteitenformulieren worden ingevuld. Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen.

 

Sport van de maand

De kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen het hele jaar kennismaken met allerlei sporten met ‘Sport van de maand’. U betaalt daarvoor slechts eenmalig €3,00 bij inschrijving. Voor de maand oktober staan de volgende sporten op het programma: Handbal (gr. 3 t/m 7), circus (gr. 3 t/m 8), dans en theater (gr. 3 t/m 8), boksen (gr. 3 t/m 8) en rugby (gr. 3 t/m 8) Inschrijven voor deze activiteiten kan tot 23 september. Klik hier om het volledige programma te bekijken of om in te schrijven.  

 

Brandweerspelen groep 8

Zaterdag 14 september organiseert de vrijwillige brandweer uit Beekbergen weer Brandweerspelletjes voor de groepen 8 (evt. aangevuld met groep 7) van de scholen uit Lieren, Beekbergen en Oosterhuizen. Dit jaar zijn de spelletjes op het veld aan de Lierderstraat /Molenvaart in Lieren. De aanvang is om 13.30 uur, maar de deelnemers moeten uiterlijk om 13.15 uur aanwezig zijn. Veel plezier en veel succes gewenst!

 

Studiereis Gezonde School IJsland

Van 22 t/m 27 september gaat meester Marvin van Veldhuizen een studiereis maken naar IJsland. Tijdens deze reis van zes dagen krijg hij inzicht in goede voorbeelden van samenwerking tussen wetenschap, gemeente, school en ouders, met als basis de gezonde leefstijl op school als onderdeel van het landelijke en lokale succesvolle preventiebeleid. Deze bestemming is gekozen vanwege het hoge niveau waarop gezondheid en welzijn georganiseerd zijn in het IJslandse onderwijs. Vanuit Reykjavik zal meester Marvin een bezoek brengen aan diverse gezondheidsinstanties, overheidsinstellingen, gemeenten en scholen die een actieve rol spelen in deze community-based aanpak. Zij delen hun visie en ervaringen rond de gezonde leefstijl op school en in de sfeer van preventie. Op deze manier wordt hij wegwijs gemaakt in de IJslandse aanpak en krijgt hij inzicht in de verschillen én overeenkomsten tussen IJsland en Nederland. Ook is er volop gelegenheid om met IJslandse experts en vakgenoten kennis en ervaringen uit te …

Meer lezen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS Oosterhuizen is onderdeel van Leerplein055