obs-oosterhuizen
nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen | juli 2021

schooljaar 2021-2022

Bij deze nieuwsbrief zit een bijlage (link hieronder) met informatie over schooljaar 2021-2022. Hierin staat beschreven hoe de groepen volgend jaar zijn samengesteld en het personeel is ingezet. Dit kunt u ook terug vinden in de schoolgids op de website.

Indeling van de groepen 2021-2022

Schoolfeest donderdag 15 juli

Op donderdag 15 juli gaan we met alle kinderen het jaar feestelijk afsluiten. We gaan tijdens deze dag allemaal spelletjes doen o.a. met water, filmpjes kijken en de hoepeldans doen. Voor de waterspelletjes mogen de kinderen waterspeelgoed mee zoals een waterpistool en natuurlijk is badkleding en een handdoek dan handig.

Ook gaan we met elkaar lunchen. Helaas kan de traditie van samen pannenkoeken eten nog niet doorgaan daarom hebben we deze dag de 'alles mag' lunch bedacht. U mag samen met uw kind een superlekkere lunch inpakken zoals bijv. een broodje knakworst, pannenkoeken, tosti, croissantje of iets anders dat uw kind heel erg lekker vindt.


Meer lezen
diffuser water hose isolated on white background

Enquête trakteren op school

Op school vieren we altijd de verjaardag van kinderen. Als ze jarig zijn in vakanties, weekenden, schoolkamp of zelfs in een Corona thuiswerk periode wordt een verjaardag op een ander moment ingehaald. Na de zomervakantie mogen de kinderen, als ze dat willen, in de week dat ze jarig zijn weer een tosti klaar maken.

Uit de enquête over het trakteren kwam naar voren dat de ruime meerderheid het kiezen uit de keuzetaart als positief ervaart. Bij de open vraag voor aanvulling op de keuzetaart kwamen ook een stel leuke suggesties naar voren waarvan we enkele suggesties gaan proberen toe te passen.

Snoep en chocola mocht natuurlijk al niet mee naar school genomen worden en ook op alleen gezonde tussendoortjes in de ochtend werd door de meerderheid positief gereageerd. We zijn erg blij dat veel ouders hier positief over hebben gereageerd en vinden dat we hier voorlopig nog geen afspraak over hoeven maken.

Ouder Raad zoekt nieuwe leden

Mij, als voorzitter, is gevraagd om een klein stukje te schrijven namens de OR van obs Oosterhuizen. Met veel plezier zetten wij ons in om de school te helpen met de activiteiten die op school gedaan worden. Nu deze rare Corona tijd ten einde komt, hopen we dat volgend schooljaar al die leuke activiteiten weer doorgang kunnen vinden, en daarvoor …

Meer lezen
Ouder Raad zoekt nieuwe leden

BSO nieuws en informatie over aanmelden

smallsteps
Hier weer eens een woordje vanuit de BSO. Nog een paar weken en het is alweer zomervakantie, maar gelukkig is het nog niet zover…

De komende weken is het thema bij de BSO beroepen, hier zijn dan ook onze activiteiten op gebaseerd. Zo hebben we een oberrace, een postbode spel, maken we verstrooide professors wraps en spelen we het spelletje wie heeft de kluis gekraakt. En als we het weer het een beetje toelaat, gaan we ook lekker met water spelen. Kortom het word een dolle boel.

Bent u opzoek naar een leuke en gezellige BSO, uw kind/kinderen zijn van harte welkom! De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 18.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over de BSO?Veiligheid peuterspeelzaal

De peutergroep in het Oosterhuisje zet regelmatig een verrijdbaar hekwerk op hun speelgebied van de peuters. Vriendelijk verzoek aan alle ouders om dit hekwerk te laten staan als u uw kind ophaalt. Graag achter het hekwerk wachten of een andere ingang kiezen om op het schoolplein te komen. Voor de veiligheid van de peuters is het belangrijk dat …

Meer lezen

Sporten in de zomer

ACCRES Sportstimulering heeft een super leuk (veelal gratis) aanbod voor kinderen om op een laagdrempelige manier lekker te sporten en te bewegen. Van het NK stoepranden tot hiphop! Klik hieronder om alle zomeractiviteiten te bekijken.

Meer lezen
Sporten in de zomer
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...