Openbare basisschool Oosterhuizen

Basisschool Oosterhuizen is een kleine, sfeervolle basisschool, die deel uitmaakt van de dorpsgemeenschap. Omdat wij een continurooster hebben mogen de kinderen kosteloos overblijven. Wij geven adaptief onderwijs met lessen op maat voor ieder kind. Zo werken we met verschillende instructieniveaus, dag- en weekplannen, differentiatiemogelijkheden, instructietafels en pre-teaching. Lezen en taal zijn speerpunten en onze ouders zijn sterk betrokken bij de school.

Sinterklaas 2023

maandag 11 december 2023

Na zorgwekkende berichten over een lekke boot en een kapotte fiets, kwam Sinterklaas dan toch wel aan op Openbare basisschool Oosterhuizen. Dit jaar kwamen hij en zijn pieten met een caravan! Iedereen zong hem luidkeels toe op het plein en we hebben in de centrale hal nogmaals gezongen en gedanst voor hem. Na dit spektakel

Opening kinderboekenweek

maandag 9 oktober 2023

Woensdag 4 oktober is op o.b.s. Oosterhuizen de Kinderboekenweek met het thema ‘Bij mij thuis’ feestelijk geopend. Er werd op het schoolplein gedanst op het bijbehorende lied van Kinderen voor Kinderen en er werd gepuzzeld. Alle leerkrachten hadden een kinderfoto van zichzelf in stukken geknipt en verstopt op het schoolplein. Wie is wie? Hoe zag

Kleuren speurtocht

maandag 9 oktober 2023

De kleuters hebben dinsdagmiddag 3 oktober het thema “de krijtjes staken” afgesloten met een kleurenspeurtocht op het plein. Ze moesten wel goed nadenken en overleggen bij sommige plaatjes.

De wethouder op bezoek

donderdag 6 juli 2023

Woensdag 5 juli kregen we bezoek van wethouder Anja Prins. Ze had goed nieuws. De leerlingenraad had namelijk een speeltoestel aangevraagd en dat gaat er ook daadwerkelijk komen!