Herdenking bevrijding

vrijdag 15 april 2016

Het is alweer 71 jaar geleden dat Oosterhuizen werd bevrijd. Jaarlijks herdenken wij samen met ouders en buurtbewoners deze gebeurtenis. Door te ‘eren en te leren’ worden de kinderen betrokken bij de herdenking. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 zingen het ‘Wilhelmus’ en het bevrijdingslied ‘De 17e april’. Kinderen uit de bovenbouw hijsen de Nederlandse vlag en de Canadese regimentsvlag onder begeleiding van dhr D. Goudkuil, pipe major (erelid) van de 48th Highlanders of Holland, op zijn doedelzak. Zelfgemaakte gedichten worden voorgedragen en de impact van de oorlog in Syrië wordt in een toespraak aangehaald.

Tot slot leggen alle kinderen bloemen bij het herdenkingsmonument en wordt er een minuut stilte gehouden. Op deze manier wordt op een indrukwekkende wijze de herinnering vastgehouden en doorgegeven.

Bekijk hier alle foto’s

Delen via