Inleiding

Dinsdag was het voor Elise Timmer een spannende dag. Haar zwangerschapsverlof was afgelopen en zij mocht zich weer met iets anders dan baby Sam bezighouden. Het was fijn haar weer met de kinderen bezig te zien. Zij mocht direct met de klas op stap. In Markant kreeg groep 3/4 een leuke dansvoorstelling te zien in het kader van ons cultuurmenu.

Dan woensdag, de verkiezingsdag. Er was een grote opkomst. Gelukkig dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van het recht om te gaan stemmen. In het verleden is hier namelijk hard voor gestreden. Misschien heeft het aan het weer gelegen. De zon scheen heerlijk. Hoe dan ook, voor de kinderen van groep 4 en 5 was het woensdag ook geen slechte dag. Na een superleuke middag op het hockeyveld, behaalden ze een derde en een eerste plaats. Goed gedaan kanjers. Weer een beker erbij!

Samen Lezen

We zijn weer gestart met Samen Lezen. Alle kinderen doen, t/m donderdag 13 april, het eerste kwartier van de ochtend mee aan dit leesproject waarbij er met maatjes wordt gelezen. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. We beginnen om 8.25 uur. Iedereen zoekt zijn maatje en zijn plaatsje zodat er om 8.30 uur echt gelezen wordt. Helpt u weer mee Samen Lezen tot een succes te maken?

Ballenvanger

Fijn om te zien dat de nieuwe basket op het plein goed gebruikt wordt. Dit mooie cadeau hebben wij te danken aan de sponsoren van de Lopathon. Hij valt goed in de smaak. Nogmaals onze dank.

Week van de Techniek

Groep 7/8 is naar Aventus geweest in het kader van de Week van de Techniek. Het was een interessant bezoek dat a.s. zaterdag middels bedrijvenbezoeken vervolgd gaat worden. Maar, wist u dat de kleuters het hele jaar door met techniek bezig zijn? Daarvoor zijn wij, Wijnand Zwart, de vader van Arlette uit groep 2, erg dankbaar. Bijna wekelijks laat hij de kinderen d.m.v. proefjes kennismaken met wetenschap en techniek. Op onze website kunt u hier meer over lezen.

Lentekriebels in de klas

Van 20 tot en met 24 maart is het weer de Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek over relationele en seksuele vorming voor het basisonderwijs. Groep 1 t/m 8 volgt tijdens deze week elke dag een les over relaties en seksualiteit, passend bij de leeftijd van de kinderen.

Ouderraad

Zoals u waarschijnlijk al gemerkt heeft is de ouderraad een Paasbroden Actie gestart. Tot dinsdag 28 maart is het mogelijk om broden van Bakker Bril te bestellen. Helpt u de kinderen, dan zorgt de ouderraad voor een goede besteding van de opbrengst.

Open Dag

Op woensdag 5 april houden alle basisscholen in Apeldoorn ‘Open Dag’. Deze is vooral bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte school voor hun kind(eren). Natuurlijk blijven andere belangstellenden ook van harte welkom om o.b.s. Oosterhuizen ‘in bedrijf’ te zien. In de volgende nieuwsbrief krijgt u hierover meer informatie.

Wat is Sam verwend

Met leerkrachtendag ben ik (juf Elise) met Sam op school geweest. Dit was natuurlijk al erg gezellig. Maar we kregen ook nog een heel grote verrassing, namelijk een tafel vol cadeautjes voor Sam. We hebben er een aantal dagen over gedaan om steeds wat cadeautjes uit te pakken, de lieve kaartjes te lezen en de mooie tekeningen te bekijken!
Het voelde heel speciaal om zoveel leuke en lieve attenties te ontvangen.
Ik wil iedereen hiervoor heel hartelijk bedanken!

Vrij

Op onze website staan vanaf juli 2016 onze vakanties en vrije dagen vermeld. Vergeet u dus niet dat alle kinderen op dinsdag 6 juni en woensdag 7 juni vrij zijn i.v.m. studiedagen? Voor groep 1/2 komt daar nog woensdagmorgen 24 mei bij. De leerkrachten zijn wel op school om de collega's te assisteren bij het afnemen van de verplichte Citotoetsen. De kleuters zijn dan vrij.

Kinderklimaatcampagne

Deelname aan 2035; onze toekomst, is een onderdeel van het Gelders Energieakkoord. Vorige week gaf Janneke Slingerland, Statenlid Provinciale Staten en inwoonster van Oosterhuizen, een gastles hierover in groep 7/8. In het kader van de Kinderklimaatcampagne mochten de kinderen meepraten. Op de website kunt u hierover meer lezen.

Flessenactie

In de meivakantie brengen Rafael en Miguel van Goor een bezoek aan het weeshuis "City of Joy" in Johannesburg, Zuid Afrika. Om deze kinderen naar school te laten gaan is veel geld nodig. Groep 7/8 wil hiervoor geld inzamelen. Daarom wordt er een flessenactie georganiseerd van maandag 27 maart t/m vrijdag 7 april. Hiervoor vragen wij iedereen lege statiegeld flessen in te leveren op school. Ook (statie) geld, donaties of flessenbonnetjes van Albert Hein mogen ingeleverd worden bij Rafael of Miguel. Ook AH Beekbergen helpt ons met deze actie, daar kunt u ook uw flessenbonnen voor het weeshuis inleveren. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!
Weeshuis City of Joy, Johannesburg, Zuid Afrika.