nieuwsbrief openbare basisschool Oosterhuizen18 oktober 2017

Inleiding

Het thema 'gruwelijk eng' was in het begin best spannend. Gelukkig zijn we er nu een beetje aan gewend. Bovendien hebben we geboft met alle lieve heksen en spoken die bij ons in de klas zijn geweest. Als opening van de Kinderboekenweek hebben we gekeken naar een optreden van heksen en een skelet. foto's opening Kinderboekenweek 2017

Maar tijdens dit thema hebben we o.a. tijdens het spelen, de gym en de Engelse les nog veel meer gedaan. Over enkele van die bijzondere momenten gaat de kleuternieuwsbrief deze keer.

Engels toveren

De kleuters hebben elke week Engelse les. We zingen liedjes en leren een heleboel woordjes. Tijdens de Kinderboekenweek hebben we geprobeerd te toveren in het Engels. Als de toverspreuk goed ging toverden we confetti tevoorschijn. Helaas ging het ook wel eens mis en dan kwam er een klein spookje tevoorschijn.

Fotoalbum Engelse toverles

Proefjes

Tijdens ons thema 'gruwelijk eng' hebben we ook proefjes gedaan. We hebben een stapel boeken 'omver' geblazen en een beker op een papiertje laten staan. Soms leek het wel toveren!

fotoalbum proefjes boeken en papier

Tijdens de open dag hebben we ontdekt wat blijft 'plakken' aan een magneet en wat niet.

fotoalbum magneten

Spookhuis bouwen

In de bouwhoek lag een lastige opdracht klaar. Met 4 kinderen samen één bouwwerk, een spookhuis, bouwen. De blokken moesten elkaar aanraken. Als het spookhuis klaar was mochten er spinnen, spoken, heksen en monsters opgeplakt worden. Na het spelen hebben we natuurlijk alle bouwwerken steeds allemaal goed bekeken! Spookhuis in de bouwhoek

Vissen vangen

Groep 1 kwam er achter dat er heksen waren geweest die letters hadden getoverd op de vissen! Die vissen moesten ze wel vangen met een hengel en daarna bedachten ze woorden met de letters.

Fotoalbum letters vissen

Gymles in het spookhuis

Hennie de Heks woont in een heel bijzonder spookhuis. Een stukje van dat spookhuis stond ineens in onze gymzaal klaar. De volgende onderdelen hebben we allemaal gedaan:

• We hebben Helmer, de zwarte kat, geholpen met het verjagen van hommels.

• We klommen op een betoverde glijbaan.

• We kwamen als spoken uit het klimrek geklommen.

• We moesten de krakende traptree overslaan.

• In de toverdrank mikten we van een afstandje een ingrediënt. Gelukkig is de pot niet ontploft!

Fotoalbum gymles in het spookhuis

Maar het gymmen doen we natuurlijk niet alleen binnen in de gymzaal. Als het weer het toelaat doen we ook allerlei spookactiviteiten in de buitenlucht! Alleen tijdens het vliegen op de heksenbezem hadden we het te druk om foto's te maken!

Fotoalbum heksengym in de buitenlucht

Afsluiting van de Kinderboekenweek

Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kleuters een bezoek gebracht aan boekwinkel Mooiboek.nu in Beekbergen. Daar werden ze voorgelezen en mochten ze boeken bekijken. Ze hebben zelfs 2 nieuwe boeken uitgezocht voor op school! Fotoalbum bezoek boekwinkel mooiboek.nu