Een plastic sprookjesbos is hét decor van Fabels in CODA!

Zondag 10 juni | 14.00 én 16.00 uur | CODA Auditorium | Ticketprijs: t/m 15 jaar € 2,50, vanaf 16 jaar € 7,50

Plastic is een schitterend product dat helaas veelal als wegwerpmateriaal wordt gebruikt; er komt elk jaar meer dan vijf miljoen ton plastic in zee terecht. CODA FabLab wil bewijzen dat recycling de moeite waard is en maakt met zijn Precious Plastic machines van plastic afval nieuwe eindproducten. Zo ook een prachtig sprookjesbos, dat het decor is van de suite Fabels.

Fabels

Fabels zijn levenslessen die de Griekse dichter Aesopus verwerkte in dierenverhalen. De Australische componist Alice Chance zette vijf van deze fabels op muziek die door Stichting Passaggio uit Apeldoorn vertolkt worden. Het resultaat? Een prachtige suite van muzikale dierenverhalen!

De Europese première van Fabels heeft zondag 10 juni plaats in CODA Auditorium! Er is een voorstelling om 14.00 uur en één om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten). Deze kosten € 2,50 (t/m 15 jaar) en € 7,50 (vanaf 16 jaar). De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Passaggio die de organisatie van dit project verzorgd heeft. Deze Apeldoornse stichting zet zich onder andere in voor amateurkunstprojecten in Apeldoorn. De muzikale leiding wordt verzorgd door Manuela Ochakovski en de mise-en-scène door Marco Meijer. Fons Kronenberg is de pianist en Henk Menkveld klarinettist en saxofonist.

Bekijk hieronder wat Alice Chance zelf te zeggen heeft over haar suite Fabels! Kijk voor meer informatie op coda-apeldoorn.nl/fabels.

Delen via