Faalangsttraining bij Braams

 

Herkent u dat? Een leerling presteert tijdens een toets niet zoals verwacht of loopt vast bij een spreekbeurt. (Faal)angst kan een leerling ontzettend belemmeren. Bij Braams helpen we niet alleen kinderen met leerproblemen, maar bieden we ook onderdelen van de basis GGZ. We hopen samen met u zoveel mogelijk kinderen de juiste zorg te kunnen bieden!
Faalangsttraining
Faalangst
Faalangst is een vorm van angst om niet aan de verwachtingen van een ander of jezelf te voldoen. De angst kan opkomen bij sportieve prestaties, een toets of voorafgaand aan of tijdens een spreekbeurt of presentatie. Dit kan van invloed zijn op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Juist door onze expertise en ruime ervaring met kinderen die leer- en/of bijkomende problemen ondervinden, hebben we alle kennis in huis om kinderen met faalangst verder te helpen.  
In week 19 starten we op onze locatie in Deventer met een faalangsttraining. Bij de faalangsttraining hebben kinderen in een groep van maximaal 8 – 10 steun aan elkaar, zullen zij herkenning vinden en kunnen ze vaardigheden op en met elkaar oefenen. Onze ervaren orthopedagogen en/of psychologen zullen de training verzorgen.
Inhoud en belasting
De kinderen gaan aan de slag met oefeningen om diverse vaardigheden en technieken te ontwikkelen die helpend zijn bij faalangstige gevoelens. De training bestaat uit tien bijeenkomsten voor de deelnemende kinderen. Daarnaast wordt van ouder(s)/verzorger(s) verwacht dat zij tweemaal een ouderbijeenkomst bijwonen. Hierbij kunnen desgewenst leerkrachten aansluiten.
Over Braams
Bij Braams zijn we specialisten in leerproblemen. Kinderen met leerproblemen hebben regelmatig bijkomende problemen, zoals (faal)angst, een lager zelfbeeld, somatische klachten of problemen in de emotieregulatie. Binnen Braams bieden we daarom psychologische hulpverlening om kinderen ook op deze vlakken te kunnen helpen.
Aanmelden
Wilt u meer informatie of direct aanmelden? Klik dan hier. U kunt ook altijd contact met ons opnemen: info@braams.nl of 0570-630025. 

Delen via