‘Glutenvrij, Lekkernij’
Beste school,
Is hier misschien belangstelling voor binnen uw
school, onder kinderen met voedselallergieën,
coeliakie of kinderen die het gewoon leuk vinden
biologische koekjes te bakken?
Ik geef op vrijdag 20 februari a.s een
kinderworkshop “Glutenvrij, Lekkernij!” in
wijkcentrum Don Bosco in Apeldoorn de Maten. De
workshop is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met
12 jaar die aan voedselallergieën of coeliakie
lijden en kost 7,50 per kind. De cursus duurt 2
uur en begint om 16:30.
Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Amber
Fernandes, ik ben 28 jaar en moeder van een
prachtig zoontje (7) die aan diverse
voedselallergieën lijdt. Ook ikzelf ben
“voorzien” van 14 vastgestelde voedselallergieën.
Sinds deze diagnose is het elke dag puzzelen hoe
mijn zoontje en ik zo lekker en gezond èn
allergenenvrij mogelijk kunnen eten. Omdat ik
altijd graag in de keuken heb gestaan om zoete
lekkernijen te bakken, was het voor mij een enorme
uitdaging om met zo min mogelijk en puur
natuurlijke ingrediënten heerlijke koekjes,
cakejes en andere zoetigheden te bereiden.
(H)eerlijk, verantwoord en bovenal zorgeloos.
Ook studeer ik voor natuurvoedingsadviseur bij het
CIVAS, dus wat is nu mooier dan het combineren van
mijn kennis over natuurlijke bioliologische
voeding, coeliakie en allergieën met mijn passie
voor het bakken van zoete lekkernijen?
Mijn workshops zijn gegarandeerd vrij van alle
sporen van:
* Gluten
* Tarwe
* Noten
* Pinda’s
* Ei
* Lupine
* Soja
* Sesam
* Boekweit
* Sulfiet
* Kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen
* E-nummers
Dus óók bijzonder geschikt voor kinderen zonder
coeliakie, maar met andere voedselallergieën. Of
natuurlijk gewoon voor kinderen die graag willen
leren hoe je gezonde en biologische koekjes op
tafel kunt toveren!
Ik maak tijdens mijn workshops uitsluitend gebruik
van keukengerei dat enkel gebruikt wordt voor het
bereiden van glutenvrije maaltijden, om
kruisbesmetting uit te sluiten. Hygiëne staat bij
mij hoog in het vaandel. Daarnaast weet ik dat het
geringste spoortje van gluten al vergaande
gevolgen kan hebben voor een kind met coeliakie.
Ook maak ik gebruik van natuurlijke, biologische
en eerlijke producten. Alle melen (en andere
ingrediënten) die ik gebruik zijn gegarandeerd
glutenvrij en voorzien van het
glutenvrij-keurmerk.
In mijn workshop leg ik de kinderen op een leuke
en begrijpelijke manier uit wat gluten zijn en
waarom we glutenvrij bakken. Ik vertel kort iets
over de producten die we gaan gebruiken. De
kinderen kunnen bij mij terecht met een breed
scala aan vragen. Natuurlijk is er ook tijd voor
grapjes, humor, veel lol trappen en lekker
smullen! Tijdens de workshop hangt er een
gezellige, informele en ongedwongen sfeer.
Ik maak geen gebruik van mixen, enkel van pure
basisingrediënten. Uw kind leert op deze manier
wat het hele proces is van enkele natuurlijke
ingrediënten tot een heus koekje of gebakje!
Aanmelden kan via glutenvrijlekkernij@gmail.com of
via 06-18746465.
Als jullie zelf nog informatie willen, staat het
jullie natuurlijk vrij om te bellen of mailen!
Met vriendelijke groet,
Amber Fernandes