Verslag van Sam uit groep 7 op het NJK schermen

maandag 13 juni 2022

Zaterdag 10 juni mocht ik meedoen met het NJK schermen in Alkmaar. We moesten al om 8 uur in Alkmaar zijn. Dat was best vroeg want mijn wekker ging al om kwart over 6. Toen we aankwamen in de sporthal in Alkmaar, moesten we ons eerst aanmelden. Toen we dat gedaan hadden, moest ik mijn elektrische schermvest, manchet en masker laten keuren. Die keuring is best streng. Gelukkig werd alles goedgekeurd en deden ze op alle dingen een stempel. Na de keuring, zijn we naar de sportzaal gegaan.

Toen iedereen van onze vereniging (Surtout) er was, heeft onze trainer ons allemaal laten warmlopen en daarna konden we gaan inschermen. Even een potje schermen dus voordat we de wedstrijden moesten gaan spelen. Voordat we gingen inschermen, moesten we wel eerst ons hele schermuitrusting aan natuurlijk. Dat zijn een heleboel laagjes.

Over je T-shirt, doe je een ondervest, daarna je gewone schermvest. Dan doe je je handschoen aan en zorg je dat je het kabeltje dat aan je sabel wordt vastgemaakt, door de mouw van je elektrische schermvest doet. De andere kant van het kabeltje wordt tijdens de wedstrijd met een soort kastje verbonden. Zo worden je treffers geteld.

Als laatste doe je je elektrische schermvest aan en nog een elektrische manchet die aan je handschoen aansluit over het onderste stuk van je mouw. Voordat je gaat schermen moet je dan nog je elektrische masker op. Bij wedstrijden moet je ook altijd een reserve sabel en reserve kabeltjes bij je hebben voor als er tijdens de wedstrijd iets kapot gaat. Veel om mee te nemen dus. Mijn schermtas was ook best zwaar!

Na een tijdje begonnen de eerste wedstrijden. Ik moest spelen op loper 1. Die loper is trouwens 14 meter lang. Tijdens een wedstrijd moet je zorgen dat je niet van de loper af gaat. Natuurlijk zorg je ook dat je tegenstander je zo min mogelijk raakt en jij je tegenstander zo vaak mogelijk raakt.

De eerste 3 partijen won ik. De laatste partij verloor ik. Daarna kwam er een eliminatieronde. Jammer genoeg werd ik uitgeschakeld in die eliminatieronde met 10 -8. Ik werd uiteindelijk 4e op het NJK.

Delen via